Ponedjeljak, 8.03.2010.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 9. ožujka, u vremenu od 09 do 14 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači u Hrvacama, naselje Radani. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

Kronika 93

Iza 13 sati na predjelu Pavića nebesa izbio je požar. U gašenju požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca s 5 vozila DVD-a Sinj. Izgorjelo je oko 2 hektara borove šume i trave, a požar je lokaliziran oko 14,30 sati.

Međunarodni "Dan žena"

Međunarodni je "Dan žena", koji se obilježava od 1909. godine, u sjećanje na 8. ožujka, 1908. godine, kada je 15 tisuća žena zaposlenih u tekstilnoj industriji u New Yorku prosvjedovalo tražeći kraće radno vrijeme, bolju plaću, pravo glasa i zabranu rada djece

Sinjske mažoretkinje bile su vrlo uspješne na državnim prvenstvima u mažoret plesu i twirlingu koja su održana ovoga vikenda u Novoj Gradiški

Sinjske mažoretkinje bile su vrlo uspješne na državnim prvenstvima u mažoret plesu i twirlingu koja su održana ovoga vikenda u Novoj Gradiški. U Sinj su se vratile sa 7 zlatnih, 9 srebrnih i 4 brončane medalje. Plasirale su se i na europsko prvenstvo u mažoret plesu.
                                                              
Triljske mažoretkinje nastupile su u jednoj kategoriji mažoret plesa, i to u kategoriji juniorki s kojom su osvojile 3. mjesto. U ostalim kategorijama, zbog smrtnog slučaja u obitelji dviju članica, nisu nastupile.

Sinjska ispostava Porezne uprave zaprimila je 14060 prijava poreza na dohodak u prošloj godini

Sinjska ispostava Porezne uprave zaprimila je 14060 prijava poreza na dohodak u prošloj godini, što je manje od očekivanoga, ali i manje nego prošle godine.

Malu školu na području Trilja pohađat će 30-ak djece koja nisu obuhvaćena predškolskim vrtićkim programom

Malu školu na području Trilja pohađat će 30-ak djece koja nisu obuhvaćena predškolskim vrtićkim programom. S obzirom na mali broj djece Mala škola održavat će se u školama u Trilju, za 20–ak djece, i Tijarici gdje je 10–ak predškolaca.

Obavijest

Zbog izlijevanja vode na državnoj cesti D 219, dionici 1 Sutina-Sinj promet je ograničen na 40 km sat, u dužini od 30–ak metara.

Kino danas

U sinjskom kinu 20,00 sati prikazuje  se avanturistički akcijski film „Knjiga iskupljenja“. U glavnim ulogama Denzel Washington i Gary Oldman

Sport

Nova pobjeda košarkaša Alkara u A2 ligi. Sinjani su bili bolji u Šibeniku od momčadi Pet bunara koju su pobijedili rezultatom 76:70.

U vrlo važnom susretu triljska Cetina u svojoj dvorani pobijedila je Solin 78 : 75.

U prvom proljetnom kolu 4. Hrvatske nogometne lige jug nogometaši Glavica su pobijedili Gusar na gostovanju u Kominu rezultatom 2:1.

Počeo je i nastavak Županijske nogometne lige. U Vrlici su se sastali domaća Vrlika i Čaporice Trilj. Pobijedili su igrači Čaporica 3-1, dok je Tekstilac odigrao bez pobjednika u Srinjinama protiv Poljičanina 0-0.

U susretu 17. kola prve Dukat rukometne lige Senj je u svojoj dvorani pobijedio Trilj Pršute Voštane 29-22.

Zbog odustajanja od natjecanja ekipe Metkovića 2, susret Metković 2–Kamičak registriran je 10-0 za sinjsku ekipu.

Susret ŽRK Sinja i Zadra igra se u srijedu.

U Kaštelima je odigran susret 2. odbojkaške lige između Kaštela DC i ŽOK Sinj. Na kraju su slavile sinjanke s 3-0 u setovima.

Stanje na cestama

Zbog bure, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet.
Državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački prometuju samo osobna vozila. Obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54), dok svi ostali idu preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Krčkim i Paškim mostovima, te na A 7 Orehovica-Sv. Kuzam zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za I. i II. skupinu što dodatno uključuje i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, a dionicom Senj-Karlobag prometuju samo osobna vozila.
Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila. ...