Četvrtak, 8.03.2007.

ODRžANA 50. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA



50. sjednici Gradskog poglavarstva Grada Sinja bila je posvećena Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Poglavarstvo je usvojilo sve točke Dnevnoga reda: Prijedlog Općih i posebnih uvjeta za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj, Prijedlog Uputa ponuditeljima, Prijedlog Kriterija za vrednovanje odnosno bodovna lista, zahtjeva za kupnju zemljišta, te je usvojen Prijedlog Zaključka o raspisivanju Natječaja za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj.

Početna cijena prava građenja utvrđena je u visini od 20 Eura po metru kvadratnom, a postignuta cijena na natječaju umanjivat će se za preradu i proizvodne djelatnosti 80 %, za hotele i uslužne djelatnosti 50 %, a za djelatnost trgovina na veliko i malo, skladišta, hoteli i restorani cijena zemljišta se ne umanjuje.
Postignuta cijena zemljišta u natječaju, već umanjena za odgovarajući postotak, dodatno će se umanjiti za 50 % ako kupac u roku od 12 mjeseci od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora pribavi urednu uporabnu dozvolu, te započne s obavljanjem djelatnosti.
Prvih 5 kupaca za proizvodne, preradbene, hotele i uslužne djelatnosti, koji u roku od 12 mjeseci od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora pribave urednu uporabnu dozvolu te započnu s obavljanjem djelatnosti, dobiva u vlasništvo zemljište ili pravo građenja uz naknadu od jedne kune.

Poglavarstvo Grada Sinja sjednici prihvatilo je prijedlog Zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda za izgradnju boćališta u Sinju koje će se graditi na Hipodromu, uz cestu koja vodi prema aerodromu.

PREDAVANJE

«Uloga roditelja u spolnom odgoju djece» prigodno je predavanje dr. fra Luke Tomaševića koje će se održati u subotu u 18,00 sati u velikoj dvorani Franjevačkog samostana u Sinju. Predavanje je ponajprije namijenjeno roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika iz sinjske župe, ali i svim drugim zainteresiranim roditeljima.

"DANI KRšćANSKE KULTURE" U TRILJU

Krajem ožujka u Trilju će se održati dio programa «Dani kršćanske kulture 2007.»,projekt koji već treću godinu organizira izdavačka kuća «Verbum» iz Splita.
Program će se osim u Trilju izvesti u još četiri dalmatinska grada: u Splitu, Dubrovniku, šibeniku i Kaštelima.
Suorganizator programa u Trilju je Kulturno društvo Trilj. Od 27. do 30. ožujka održat će se predstavljanje knjige, projekcija dokumentarnog filma, predstava za djecu predstavljanje grafičko poetske drame

SPORT

Mlada rukometna hrvatska reprezentacija godište 1990. na kvalifikacijskom turniru u Crnoj Gori, pobijedila je reprezentacije Crne Gore, Litve i Latvije, te se plasirala na Europsko rukometno prvenstvo koje će se početkom srpnja održati u Slovačkoj. Vrlo dobru igru u reprezentaciji pružile su mlade rukometašice Anita Poljak iz žRK Sinj i Monika Erceg iz RK Cetina.