Srijeda, 8.02.2012.

DUZS: Apel svim službama i građanimaSPLIT – Zbog najava djelomičnog smirivanja vremena do noći s četvrtka na petak, kada se ponovno očekuje mjestimično stvaranje snježnog pokrivača ponajprije u Gorskome kotaru, Lici i Dalmaciji – i na obali, i u unutrašnjosti, vjerojatno i na otocima, Državna uprava za zaštitu i spašavanje apelira na sve službe na terenu i građane da pristupe intenzivnijem čišćenju snijega, posebice pješačkih zona te prilaza institucijama i ustanovama.

Građanima preporučamo da obnove zalihe namirnica, opreme za čišćenje i ostalog što smatraju da će im biti potrebno za nadolazeće dane, obzirom da se od petka poslijepodne te tijekom subote, prema najavama DHMZ-a, očekuje zamjetnije padanje i stvaranje novog snježnog pokrivača.

Svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučamo da ne kreću na put, posebno ako nemaju odgovarajuću zimsku opremu. Građanima u područjima zahvaćenim vremenskim neprilikama savjetujemo da ostanu u svojim kućama i ne izlaze ako nije nužno, kako bi se otklonile ili svele na najmanju moguću mjeru opasnosti od ozljeđivanja ili eventualnog smrzavanja sa smrtnim posljedicama.

Za sve značajnije događaje, posebno one u kojima zbog vremenskih neprilika može doći do ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana, upućujemo građane da nazovu broj 112 kako bi im na najbrži način bila omogućena pomoć nadležnih službi.

Izvor: DUZS

Do kraja tjedna nema nastave

Krizni stožer Splitsko – dalmatinske županije donio je odluku kako će osnovne i srednje škole na području županije biti zatvorene do kraja ovoga tjedna. Kako doznajemo od dožupan Luke Brčića, ravnatelji i djelatnici škola i dalje imaju obavezu čistiti snijeg i led sa prilaza školama.
Krizni stožer sastat će se ponovno u nedjelju, kako bi donijeli odluku o odvijanju nastave u sljedećem tjednu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Cesta kroz polje i dalje neprohodnaPrometnica koja kroz Sinjsko polje spaja Sinj i Otok i dalje je zatvorena za sav promet. Kako saznajemo iz sinjske Nadcestarije, cesta će biti zatvorena do daljnjega jer bura koja puše i dalje stvara snježne nanose. Prometovanje između Sinja i Otoka odvija se obilaznim pravcima preko Hana i Trilja.
Čitatelj Ferate Toni Jagnjić poslao nam je i fotografije navedene prometnice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Aktivnosti vatrogasaca

Zapovjednik operativnog područja Sinj Stipe Ančić uputio je dopis o aktivnostima koje su vatrogasci provodili tijekom snježnog nevremena koje od prošlog petka stvara velike probleme na području Cetinskog kraja. Dopis donosimo u cijelosti: Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Promocija zemljovida Kamešnice

Poslijepodne u 17,00 sati u Galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima održat će se svečana promocija turističko-planinarskog zemljovida planine Kamešnice. Predstavljanje će se održati u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja. 
Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić istaknuo je važnost ovog zemljovida:
'Ovo je zemljovid koji je namjenjen u prvom redu za preventivu svima koji iz bilo kojih razloga žele ili imaju potrebu pohoditi planinu Kamešnicu. Isto tako, ovaj zemljovid je jedan značajan doprinos u cjelokupnom razvoju turizma na području Cetinskog kraja. Zato bi mi bilo drago da što više ljudi, planiara i turističkih djelatnika dođe na promociju ovog zemljovida čiji je omjer 1:25000', kazao je Prizmić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR