Utorak, 8.02.2011.

Kino danas

Danas u sinjskom kinu: 19,30 sati "Paranormal Activity 2".

Glumci i Mačkare zafaljivaju...

Nakon povratka iz Dubrovnika u kojemu su prezentirali sinjske pokladne običaje, a nakon toga ostvarili plasman u finale Dubrovnik festa, članovi Sinjskog pučkog kazališta i Krnjevalske udruge Grada Sinja uputili su zahvalnicu onima koji su im pomogli u realizaciji putovanja u Dubrovnik.
Na popisu 'dobrotvora' nalaze se: Gradonačelnik Ivica Glavan, TZ Grada Sinja, Restoran 'Vreba' Hrvace, Restoran 'Tri punta' Sinj, Hotel 'Alkar' Sinj, Restoran 'Dubrovnik' Sinj, Konoba 'Ispod ure' Sinj, Pizzeria 'Zorica' Sinj, Restoran 'Fenix' Dugopolje, 'Šabić Bus' Brnaze i Mara Uštipak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bili cvitak organizira 'Predškolu'

Dječji vrtić Bili cvitak Sinj organizira program Predškole koji će se provoditi u naseljima Obrovac Sinjski, Bajagić, Gljev, Karakašica, Jasensko, Čitluk, Lučane, Radošić i Turjaci. Predškola se organizira u naseljima koja nemaju vrtić, za djecu rođenu od 01.04.2004. do 31.03.2005. koja nisu obuhvaćena redovnim programom dječjeg vrtića. Program predškole provodit će se u prostorijama osnovnih škola u navedenim naseljima, dva puta tjedno u periodu od 14.03. do 14.06.20011.godine. Upisi i prijave mogu se obaviti svakim radnim danom od 14.02. do 01.03. u vrtiću Maslačak, u ulici Kneza Branimira 14, kod pedagoga ili na telefon broj 822-001.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje za poljoprivrednike

Područni odjel Hrvatske poljoprivredne komore Splitsko – dalmatinske županije organizira predavanje za poljoprivredne proizvođače na temu: Kampanja izravnih plaćanja i prateća regulativa.
Zbog važnosti teme i velikog broja novih informacija, predavač mr.sci.Ivana Župić istaknula je potrebu dolaska što većeg broja zainteresiranih poljoprivrednika. Predavanje će se održati sutra, 9. veljače, u Gradskoj vijećnici Grada Sinja u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv za predlaganje programa manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' za 2011. godinu.

Grad Sinj objavio je Poziv za predlaganje programa manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' za 2011. godinu.
Pozivaju su sve pravne i fizičke osobe, kao i sve zainteresirane za sudjelovanje u manifestaciji 'Dani Alke i Velike Gospe', da svoje prijedloge programa dostave Odjelu za društvene djelatnosti Grada Sinja. Predloženi su programi iz kulture, estrade, športa i ostalih djelatnosti iz društvenog života koji mogu biti dio manifestacije. Predlagatelji uz prijedlog trebaju dostaviti i financijski plan.
IZVOR: GRAD SINJ

Nova stanica za tehnički u Sinju

Tvrtka 'Craoatia osiguranje' d. d iz Zagreba gradit će stanicu za tehnički pregled vozila u Sinju – obavijestila je glasnogovornica MUP - a Aleksandra Ljuba.
Javno prikupljanje ponuda za izgradnju stanice za tehnički pregled vozila u Gradu Sinju objavljeno je polovinom mjeseca listopada 2010. godine. Povjerenstvo za provođenje javnog prikupljanja ponuda i odabir subjekata za izgradnju stanice za tehnički pregled vozila u Sinju, utvrdilo je da su pristigle ukupno dvije ponude, te je 28. siječnja 2011. godine donijelo Odluku o odabiru tvrtke 'Croatia osiguranje' d. d. iz Zagreba, Miramarska 22, kao subjekta za izgradnju stanice za tehnički pregled vozila. MUP nije naveo na kojoj će se lokaciji graditi nova stanica.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Skupština NK Brnaze

Uprava 'NK Brnaze' pozvala je sve zainteresirane članove na godišnju skupštinu kluba. Skupština će se održati danas u 19 sati i 30 minuta u područnoj školi u Brnazama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Opet požari

Tri intervencije imali su sinoć sinjski vatrogasci. Električni stupovi gorjeli su na Radošiću i u Lučanima, dok je u Hrvacama gorjela trava i nisko raslinje. Vatrogasci upozoravaju građane da vatru pale kontrolirano, uz osiguranje mjesta paljenja, kad je vjetar najslabiji, te da ne napuštaju mjesto paljenja, jer se, zbog suhoće tla, vatra vrlo brzo širi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
IZVOR: HAK