Ponedjeljak, 8.02.2010.

Hrvatska stranka umirovljenika Sinj nezadovoljna je neispunjavanjem koalicijskih obveza SDP-a

Hrvatska stranka umirovljenika Sinj nezadovoljna je neispunjavanjem koalicijskih obveza SDP-a, koje su definirane  predizbornim sporazumom uoči lokalnih izbora. Tim povodom danas, 8. veljače, su čelnici Sinjskog HSU održali konferenciju za novinare. Gostujući u programu Hit radija čelnik Sinjskog HSU kazao je da je potpisan predizboni sporazum između HSU i SDP-a, no od toga na kraju nema ništa kazao je Sesardić. Predsjednik sinjskog HSU-a istaknuo je da ovakav sporazum je potpisan i na razini županijskih organizacija gdje se taj potpisani dokument u potpunosti poštuje za razliku od Sinja, dodao je još da ovaj sporazum podržava velika većina vodstava SDP-a Sinja i Županije ali to kako kaže nije dovoljno predsjednici Sinjskog SDP-a.

Obavijest

Od ponedjeljka 15. veljače počinje upis u evidenciju vojnih obveznika. Svi muškarci Hrvatski državljani s područja Cetinskog kraja rođeni 1992. godine kao i starija godišta koji do sada nisu upisani u evidenciju trebaju se po predviđenim planom javiti u Ured za obranu Sinj. Upis u evidenciju vojnih obveznika obavljat će se po abecednom redu počevši od ponedjeljka prezimena od A do DŽ,i tako svakim radnim danom zaključno s 19 veljače kada će upis biti za osobe čija prezimena počinju slovima Z i Ž. Pozvani su dužni s sobom ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB. Za sve ostale nejasnoće ili objektivne probleme vojni obveznici trebaju se javiti u Ured za obranu Sinj.

Sport

Alkar je i u 14. susretu A2 košarkaške lige zabilježio 14 pobjedu. Na svom terenu pobijeđen je Solin 93-77. S druge strane naš drugi predstavnik u ovom natjecanju triljska Cetina nije uspjela ostvariti treću pobjedu za redom. Bolji od triljana na njihovom parketu bili su gosti iz Zadra. Ekipa Poličnika slavila je rezultatom 80-75. Nakon ovog kola Alkar je i dalje uvjerljivo prvi s 14 pobjeda bez poraza i 28 bodova dok su triljani trenutno 9. s 19 bodova.

Ovog vikenda odigrane su prijateljske nogometne pripremne utakmice. U subotu su u Novigradu Zadar i Junak igrali bez pobjednik 0-0. U okviru priprema za nastavak ligaških natjecanja, a pred nadolazeću proslavu 99 godina Hajduka u srijedu će se s početkom u 14,30 na Gradskom stadionu u Sinju odigrati prijateljska nogometna utakmica između Junaka i Hajduka. Kako je izvjestio predsjednik Junaka Ivica Glavan prihod od ulaznica namIjenjen je u humanitarne svrhe o tome kome će se sredstva usmjeriti odlučit će večeras vodstvo kluba.

Počeo je i nastavak natjecanja u 2. odbojkaškoj ligi za odbojkašice. U derbi susretu odigranom u Sinju ŽOK Sinj je poražen od Arbanasa iz Zadra 3-1 u setovima.

Završena prva faza izgradnje glavnog cjevovoda Strizirep–Medići–Vrpolje

Završena je prva faza izgradnje glavnog cjevovoda Strizirep–Medići–Vrpolje, u dužini od 4,5 kilometra. Narednih mjeseci pristupit će se izgradnji sekundarne mreže te će se 100–tinjak domaćinstava moći priključiti na glavnu cijev vodovoda. U izgradnju je utrošeno oko 3 milijuna kuna, a sredstva su osigurali Ministarstvo regionalnog razvoja i vodnog gospodarstva, iz sredstava Europske investicijske banke, Grad Trilj i Splitsko–dalmatinska županija.
Ovim radovima nije završena vodoopskrba na ovom području triljskoga kraja. Očekuje se kako će se izgradnja vodovoda, uz pomoć Države nastaviti prema Velićima i Čačvini. Ukupna vrijednost investicije je oko 14 milijuna kuna bez PDV-a a njenim završetkom vodu će dobiti oko 800 stanovnika.

“Cetinski kraj za Haiti”

Organizacijski odbor humanitarne akcije “Cetinski kraj za Haiti” obavijestio je kako je nekoliko braniteljske udruge iz Cetinskog kraja kupilo određeni broj novčanih bonova i karata za humanitarni koncert sinjskih glazbenika koji će se održati 13. veljače.                                                               
Nezavisni vijećnik Grada Sinja Miro Bulj kupio je 50 karata za djecu centra Juraj Bonaći. Ostale udruge karte mogu kupiti danas od 10,00 do 12 te od 17 do 19 sati u prostorijama UHBDDR-a na Luci 7, a nakon toga bit će u slobodnoj prodaji.

Gastronomsko-krnjevalska manifestacija “Dođi mi na tripu“

U organizaciji Krnjevalske udruge Grada Sinja u 16 sati na sinjskoj peškariji održat će se gastronomsko-krnjevalska manifestacija “Dođi mi na tripu“. Pripremat će se oko 150 porcija tripica u kojima će, uz dobru vinsku ponudu, uživati posjetitelji, koje će zabavljati Duo Balatura.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,30 sati prikazivat će se američka komedija „Što je novo s Morganima?“.

Lakše se ozlijedio zračnom puškom

Jučer, oko 12 sati, u DZ Sinj, liječničku pomoć je zatražio maloljetnik (1997.) kojem su konstatirane lakše tjelesne ozlijede. Osnovano se sumnja da je ozljedu zadobio na način da je uzeo zračnu pušku u vlasništvu njegovog 64-godišnjeg djeda kada je došlo do opaljenja i ozljeđivanja. Puška je oduzeta te protiv 64-godišnjaka slijedi prekršajna prijava po čl. 30 Zakona o Oružju.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D 8) otvorena je za osobna vozila i autobuse, od Senja do Karlobaga zabrana je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Zbog snijega, mjestimice ugaženog ili raskvašenog, vozi se otežano u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, te središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u većem dijelu unutrašnjosti, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja. ...