Petak, 8.02.2008.

JAKOV DUKIć ISKLJUčEN IZ HNS-a, MOMčILO BALAJIć POD SUSPENZIJOMBivši predsjednik sinjskog HNS-a, bivši član gradskog poglavarstva i aktualni gradski vijećnik Jakov Dukić jučer je odlukom časnog stranačkog suda HNS u Zagrebu isključen iz stranke, dok je Momčilo Balajić još uvijek pod suspenzijom.

DANAS NOćNA KRUžNA LINIJADanas se uvodi noćna linija na relaciji Sinj - Brnaze - Turjaci - Košute - Trilj - Grab - Udovičići - Otok - Gala - Han - Obrovac - Bajagić - Rumin - Hrvace - Karakašica - Sinj. Direktor Autoprijevoza Sinj Jakov Jerkan kazao nam je da će već večeras, sa sinjskog kolodvora, autobus krenuti u 01,00 sat iza ponoći, i to U isto vrijeme i na istoj relaciji autobus će prometovati i u noći sa subote na nedjelju i s nedjelje na ponedjeljak. Ukoliko bude interesa za ovu liniju, pristupit će se njenoj registraciji. Cijena putne karte će, kaže Jerkan, biti uobičajena, a razliku do ekonomske podmirit će gradovi i općine.

AKCIJA UDRUGE ZA ZAšTITU POTROšAčA

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača pozvala je sve građane na jednotjedni bojkot kupovanja, kojim bi se trebalo iskazati nezadovoljstvo zbog povećanja cijena, posebno zbog neopravdanih povećanja cijena.

"POBOžNOST KRIžNOG PUTA"

Danas u crkkvi čudotvorne Gospe Sinjske i u svim okolnim crkvama počinje pobožnost Križnog puta. Do blagdana Uskrsa pobožnost za odrasle u sinjskoj crkvi je petkom i nedjeljom, a za djecu petkom u 13 sati. U okolnim crkvama pobožnost križnog puta počinje u 16 sati, u čitluku u 16 i 30, a u Karakašici u 17 sati.

OBAVIJEST

Zbog radova na rekonstrukciji državne ceste D-56 Muć - Sinj do 1. travnja, cesta je zatvorena za sav promet. Alternativni pravac je Muć - Klis Grlo - Sinj. Iz Hrvatskih cesta upozoravaju sve sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju koja je u tu svrhu postavljena

PROMOCIJA UDRUGE "BMW ZAGORA"

Polovicom siječnja održana je osnivačka skupština sportskog autokluba «BMW Zagora». Za predsjednika je izabran Dušan Roguljić, a dopredsjednika Goran Pavić. Sutra, 9. veljače, u Trilju u 15 sati biti će i promocija osnivačke skupštine na parkiralištu tvornice Cetinka. članovi kluba predstaviti će se sa 10 automobila raznih marki u natjecateljskoj disciplini autoslalom. Drugi dio programa nastaviti će se u 16 sati u kino dvorani, a po završetku će biti i prigodni domjenak. Cilj autokluba je, kako nam je rekao predsjednik, poticanje, razvijanje i unapređivanje auto i karting športa na području Dalmatinske Zagore

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18 sati prikazuje se film "Dnevnik jedne dadilje" dok je u 19 sati i 30 minuta američka kriminalistička drama "Američki gangster". U glavnim ulogama igraju Denzel Washington i Russell Crowe. 'Američki gangster' stvarna je priča o Franku Lucasu, narkomanskom bossu koji je pola New Yorka navukao na heroin.

VRIJEME

Jutros u 7 sati u Sinju je izmjerno 5 Celzijevih stupnjeva, u nastavku dana meteorolozi najavljuju vedro vrijeme uz jaku buru. Dnevna temperatura zraka kretati će se između 10 i 12 Celzijevih stupnjeva.