Četvrtak, 8.02.2007.

PROSVJED RADNIKA "DALMATINKA NOVA"

Nakon što su jučer radnice «Dalmatinke Nove» mirnim prosvjedom zatražile objašnjenje Uprave o neisplati plaća za studeni i prosinac Uprava je, kako doznajemo od predsjednice nezavisnog sindikata Iva Radonje napravila popis svih radnika koji su sudjelovali u prosvjedu. Napomenimo i kako su radnice prosvjedom tražili objašnjenje uprave o neisplati plaća međutim u 15 tak minuta koliko je trajao prosvjed nitko im se nije obratio.

POčINJE UPIS U MALU šKOLU U TRILJU

Od ponedjeljka 12. veljače u dječjem vrtiću «Trilj» počinju prijave djece za malu školu. Prijavljuju se djeca koja nisu obuhvaćena predškolskim programom vrtića, a rođena su do 1. travnja 2001. godine. Prijaviti se može osobno dolaskom u dječji vrtić Trilj ili putem telefona na broj 832-333. Iz vrtića umoljavaju roditelje da se odazovu ovom pozivu kako bi se pravovremeno mogle formirati grupe. Početak male škole očekuje se 10. ožujka.

AKCIJA UDRUGE "NOVI PUT"

U okviru svojih programskih aktivnosti usmjerenih prema osobama koje se nalaze u problemu zlouporabe droga, članovi Udruge za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti "Novi Put" danas će posjetit zajednicu «Cenaccolo» u mjestu Ugljane kod Trilja. U ovogodišnjem posjetu komuni članovima udruge pridružiti će se gvardijan samostana čudotvorne Gospe Sinjske fra Božo Vuleta, volonteri Caritasa i predstavnik gradske organizacije Crvenog Križa. Ovom prigodom Caritas će dio sredstava prikupljenih prilozima i donacijama dobrih ljudi i gospodarstvenika u akciji Božićno humanitarnog sajma usmjeriti toj zajednici.

OBAVIJESTI

U petak KUD župa Grab putuje u Munchen gdje će u okviru proslave Stepinčeva nastupiti u prigodnom kulturnoumjetničkom programu kojeg organizira Hrvatska katolička misija u Munchenu, pored Grabljana nastupit će i poznata glazbena imena hrvatske estrade i druge kulturne udruge.

U subotu naša župa hodočasti u marijansko svetište u Mariju Bistricu i na grob blaženog Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali.
Polazak je u 5 sati s Alkarskog trkališta.

U nedjelju 11 veljače crkva slavi Gospu Lurdsku i Dan bolesnika.U sinjskom svetištu moliti će se za bolesnike na župnoj misi u 10 sati. I u Brnazama se slavi blagdan Gospe Lurdske.Procesija i svečana sveta misa započinje u 10 sati.

"DANI KRNJEVALA"

I ovaj vikend bit će u znaku maškaranih povorki. Mačkare iz Rude kreću u 9 sati nakon čega će krenuti prema središtu Otoka gdje će oko podneva izvesti prigodni program. Obrovačke maškare najavile su okupljanje za subotu u 8 i 30 kod stare škole, povorka kreće u 9 sati.

SPORT

Danas će se na Gradskom stadionu u Sinju s početkom u 15 sati odigrati prijateljska nogometna utakmica između Junaka i Hašk Naftaša.

Malonogometni klub Torcida Otok polufinale kupa Dalmacije igra večeras u Trilju protiv ekipe Murtera u 19 sati i 30 minuta. Pobjednik tog susreta igra protiv momčadi Kijeva iz Knina.

Hrvace su postale carstvo paraglajdera

EKSTREMNI SPORT: Klub "Pegaz" već treću godinu zaredom u Biteliću organizira Leteću alku
Autor MARIJA NORAC KEVOHRVACE - Otkad je prije šest godina osnovan Paraglajding klub "Pegaz" iz Hrvaca, taj klub sa zanimljivim sportskim disciplinama posljednje je četiri godine doživio ekspanziju, a uz to je popularan i po održavanju Leteće alke koja se održava već treću godinu u mjestu Biteliću u općini Hrvace.
IZVOR: VEčERNJI LIST
...