Srijeda, 8.02.2006.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Na 7. sjednici Gradskoga vijeća utvrđen je prijedlog rada vijeća za tekuću godinu, plan se donosi u cilju programiranja i izvršavanja poslova i zadataka te usmjeravanja rada Gradskog vijeća.

Raspoređena su i sredstva Gradskog proračuna za športske i kulturne udruge u gradu. Tom prerspodjelom 2 milijuna i 200 tisuća kuna izdvojeno je za 20 športskih udruga koje djeluju pri gradu. Sredstava u iznosu od 900.000 kuna izdvojena su za 15 udruga, a najveći dio proračunskog novca u kulturi izdvojen je za Kulturno-umjetničko središte koje ima i 4 zaposlena djelatnika.

Usvojen je i novi pravilnik o načinu i uvjetima stipendiranja studenata koji je predsjednik Gradskoga vijeća Miše Varenina ocijenio kao puno boljeg i fleksibilnije od prethodnog istaknuvši kako su u novi pravilnik uvrštene i kategorije studenata koje prije nisu bile obuhvaćene pravilnikom.

Usvojen je i prijedlog vjerodostojnog tumačenja članka 28. odluke o donošenju Genaralnog urbanističkog plana grada Sinja kojim je i otklonjena posljednja proceduralna prepreka za prelazak Splitske mljekare Mils na područje našega kraja, točnije na područje bivše klaonice kod Trnovače.

SEMINAR ZA čELNIKE LOKALNE SAMOUPRAVE

Drugi je dan seminara radionice koje je organiziralo Sinjsko pučko učilište i zaklada Konrad Adenauer za čelnike lokalnih samouprava i predstavnika županije. Tema seminara su programi pomoći Evropske unije mogućnost za lokalnu zajednicu.

Programi evropske unije otvaraju mogućnost za financijska sredstva zemljama koje su otvorile pregovore kao što je Hrvatska. Od mnogobrojnih ponuđenih programa, Pučko učilište odlučilo se za promicanje incijative "Intereg 3" koja promiče suradnju te izradu zajedničkih strategija sa talijanskim partnima, a poseban naglasak je stavljen na očuvanje kulturne baštine te razvoj turizma.

"DANI KRNJEVALA"

U organizaciji krnjevalske udruge Sinj po prvi puta će se održati dječji krnjeval fest. U Gradskom kinu sloboda u petak 10. veljače skečevima i pjesmama u svom aranžmanu predstaviti će se djeca- maškare od 7 do 15 godna.

SPORT

Značajna i važna pobjeda "Alkara" u 19 kolu A1 košarkaške lige u Varaždinu su pobjedili domaće "Zagorje Tehno beton" rezultatom 79:73.

VRIJEME

Jutros je u Sinju izmjereno -6 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana očekuje nas sunčano vrijeme uz temperaturu zraka do 7 stupnjeva Celzijevih.