Subota, 8.01.2011.

Triljani saniraju viseći most

Nakon što je triljski HSP na jednoj od sjednica Gradskog vijeća pokrenuo raspravu o triljskom visećem mostu, tražeći da se što prije, zbog sigurnosnih razloga, započne sa sanacijom, Gradsko vijeće Grada Trilja na svojoj sjednici održanoj 15. studenog, donijelo je odluku da se kroz tjedan dana izvrši stručna procjena sigurnosti mosta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI:

SINJ
Subota, 8. siječnja 2011. od 9 sati:
PUT ODRINE (OKO SOCIJALNOG), ODRINA, BRAĆE RADIĆA.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Kino danas

U sinjskom kinu danas, s početkom u 18.30 sati, možete pogledati film "Harry Potter i darovi smrti" - prvi dio.

Uklonite arhitektonske barijere!

Gradsko vijeće Grada Sinja uputilo je javni poziv svim institucijama, pravnim i fizičkim osobama – obrtnicima, kao i osobama koje obavljaju drugu samostalnu djelatnost na području Grada, da ulaze u svoje objekte prilagode i osposobe na način da se osobama s invaliditetom omogući slobodno kretanje i korištenje tih mjesta. Gradsko vijeće podjeća kako je to ujedno i zakonska obveza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

ZIMSKI KUP 2011.-Produžen rok za prijaveSPLIT–na boćalištima sportskog centra Gripe u Splitu uskoro kreće županijski „Zimski kup 2011.“ u boćarskim parovima.Prijave su odgođene do 11. siječnja 2011.god. zbog bolesti voditelja natjecanja. Početak natjecanja je 15.siječnja. Svi oni koji bi se željeli prijaviti to mogu napraviti kod tajnika saveza Zvonka Rančića na broj 098 928 04 91. Uplata po ekipi je 200 kuna. Izvlačenje parova će se obaviti 11. siječnja u 18 sati na boćalištu ŠC Gripe. Sudac natjecanja će biti Ivan Balić – Baka.
Piše:Petar Norac Kevo SN

Važan naputak za nogometne trenere !

ZAGREB - Nizom potpisanih dokumenata između HNS-a i UEFA-e tj. Konvencije o međusobnom priznavanju trenerskih kvalifikacija  i Pravilnika o radu Nogometne akademije, iz NSŽSD izvještavaju da su svi nosioci UEFA-inih licenci obavezni svoje licence osvježavati svake tri godine (Dodatak 15 Konvencije), kako bi one i nadalje bile punovažne. U suprotnom, neodazivanje na seminare osvježenja, povlači za sobom uskraćivanje licence za rad do izvršenja navedene obaveze. (Ovu stavku će Nogometna akademija aktivirati početkom natjecateljske sezone 2011/12). ...

Sport

Danas starta drugi dio natjecanja u A1 košarkaškoj ligi. Alkar večeras, u 19 sati i 30 minuta, na svom parketu dočekuje ekipu Svjetlost iz Slavonskog Broda. Jedan od ponajboljih igrača Alkara Ivica Radić kaže kako su igrači spremni za večerašnju utakmicu. 'Cijeli pripremni period spremamo se ne samo za večerašnju utakmicu, već i za cijeli nadolazeći dio sezone. Moglo bi se reći da je ova utakmica najvažnija dosad, zato nam je iznimno važna podrška navijača, koje ovim putem pozivam da dođu na večerašnju utakmicu. Svaka podrška puno će nam značit u borbi za 'Ligu za prvaka'. Svjetlost je jedna jaka momčad i izravna su nam konkurencija. Igrači Alkara dat će sve od sebe i, ako Bog da, nošeni publikom večeras ćemo ostvariti pobjedu', zaključuje Radić. Podsjećamo, nakon prvog dijela natjecanja, Alkar se nalazi na 2. mjestu na ljestvici, nakon Borika i Splita koji dijele 1. mjesto. Večerašnja pobjeda ne osigurava ulazaka u 'Ligu za prvaka', poraz ne znači katastrofu, ali možemo kazati kako Alkar odavno nije igrao tako značajnu 'običnu' utakmicu.

Jučer su pred prepunim gledalištem sportske dvorane u Sinju odigrane polufinalne utakmice 29. Božićno – novogodišnjeg malonogometnog turnira, 'Sinj 2010.'
SEGET OTOK - C.B. OZZY 4:4, nakon penala 9:10
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Stanje na cestama

Mokrih i skliskih kolnika ima u Lici i Gorskom kotaru, na širem riječkom području i u Istri. Na širem području Gračaca i Obrovca mogući su odroni zemlje i kamenja, pa savjetujemo pozorniju vožnju.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK