Petak, 8.01.2010.

U Sinju prikupljeno 25 doza krvi

U akciji darivanja krvi u Sinju prikupljeno je 25 doza krvi. Akciju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Sinj.

Tijekom jutra vodostaj na Hanu je bio 200, a u Trilju 260 cm

Zbog obilne kiše, koja na području Cetinskog kraja pada već nekoliko dana, porastao je vodostaj Cetine. Unatoč tome vodostaj je dosta niže od točki na kojima se pristupa posebnim mjerama zaštite oid poplava. Tijekom jutra vodostaj na Hanu je bio 200, a u Trilju 260 cm.

Obavijesti iz Ureda državne Uprave

Od 950 prijavljenih u poljoprivredni upisnik, oko 550 korisnika vratilo je zelene knjižice za plavi dizel. Prema obavijesti iz Ureda državne Uprave knjižice se mogu vratiti do 31. siječnja. Nakon toga pristupit će se izdavanju novih knjižica u kojima će se definirati količina korištenja Plavog dizela za 2010., a nove knjižice predizat će se do 28. veljače.

Pomoć studentima

Savjet Fonda Gospe Sinjske 17. prosinca prošle godine održao je sastanak na kojem je odlučeno o dodjeljivanju pomoći studentima slabijeg imovinskog stanja u akademskoj godini 2009./10. Od pristiglih 110 prijava pozitivno je odgovoreno na njih 48, u skladu sa sredstvima kojima Fond raspolaže. Među odobrenim pomoćima su i potpore za sedam studenata s područja BiH.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,30 prikazivat će se američka komedija “Dobro došli u zemlju zombija“.

Stanje na cestama

Na državnim cestama D 220, Trilj–Kamensko, D 1 Sinj-Vrlika, te cestama Sinj-Sutina i Trilj-Bisko mogući su odroni zemlje pa se vozači upozoravaju na pojačan oprez. Poplavljena je županijska cesta Donji Bitelić - Gornji Bitelić te je zatvorena za sav promet.

Sport

Danas, 8. siječnja, su na rasporedu polufinalni susreti sinjskog Malonogometnog turnira: u 20,00 sati igraju  Sutina CB Ontario -Best/Covim/Grand cafe te u 21,20 sati MNK Brnaze - Pizzeria Fantasia.

I u Trilju se igraju polufinalni susreti. Od 20 sati sastaju se Pvc gladijus Trilj-Zz gradnja Imotski, a u 21,30 sati Suhač comerc i Nk komerc Aržano.

Stanje na cestama

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 48. Km, poslije tunela Sv. Marko, u smjeru Rijeke i Splita vozi se jednim kolničkim trakom. Vozače molimo za strpljenje.
Na autocesti A 6 zbog dvije prometne nesreće kod vijadukta Bukovo i Severinske Drage promet teče otežano.

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, ponegdje ga ima na autocesti A 6, od tunela Tuhobić do Bosiljeva, a na autocesti A 1 od Bosiljeva do tunela Mala Kapela.
Zbog zimskih se uvjeta kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama isključuju na čvoru Bosiljevo, odnosno Kikovica, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Magla smanjuje vidljivost na dionici autoceste A 3 Bregana-Lipovac, između Slavonskog Broda i Velike Kopanice, a sumaglice ima mjestimice u unutrašnjosti Istre.
Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog kiše koja se smrzava pri tlu otežan je i usporen promet od čvora Jankomir do čvora Trakoščan, na autocesti A 2 Zagreb-Macelj. ...