Četvrtak, 8.01.2009.

18. SIJEčNJA POčINJU PRIPREME RK SINJ

Kao što je i bilo najavljeno klub je osigurao dvoranu za početak priprema. Zahvaljujući susretljivosti gospodina J.Radića ravnatelja STš RUđERA BOšKOVIćA ragbijaši RK Sinj moći će se koristiti školskom dvoranom svake subote od 16.00 do 18.00 sati. Prvi trening za sve uzraste zakazan je za 18.01.2009. Isti će se održavati pod paskom trenera seniorske i juniorskih ekipa.
IZVOR: RAGBI KLUB SINJ

U SINJU PACIJENTI (NE)PLAćAJU PARICIPACIJU

Većina od 14 timova liječnika opće medicine u Sinju pridržava se odluke Koordinacije liječnika opće medicine, te od 1. siječnja pacijentima ne naplaćuju participaciju. Neki od njih od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje odbijaju predignuti blokove za naplatu participacije, a neki, iako su ih predignuli istu ne naplaćuju.
Od voditelja splitskog područnog odjela HZZO-a Vinka Maroevića dobili smo drugačiju informaciju. Prema njegovim riječima u Sinju je mali broj liječnika opće medicine koji ne naplaćuju participaciju. Kazao nam je kako je Zavod u postupku dijeljenja blokova, te da još nemaju točne informacije s terena. Maroević nam je istaknuo kako stomatolozi i ginekolozi participaciju naplaćuju.

U HRVATSKOJ JOš NEMA GRIPE

Gripa još nije stigla u Splitsko-dalmatinsku županiju, kao ni u ostale djelove Hrvatske, potvrdio nam je ravnatelj županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. Berislav Pelivan. Vrijeme dolaska gripe ne može se točno predvidjeti, no obično se javlja od prosinca do ožujka. S obzirom da je ovosezonska gripa stigla u Europu, uskoro se može očekivati i u Hrvatskoj.
U sinjskoj, kao i u ostalim ispostavama županijskog zavoda za javno zdravstvo, cjepiva protiv gripe još ima. Cjepljenje je, podsjetimo, kao i svake godine besplatno za osobe iznad 65 godina starosti, kronične bolesnike i zdravstvene djelatnike, a ostali građani cijepljenje plaćaju 60 kuna.

NOVI SNIJEG U CETINSKOJ KRAJINI

Na području Cetinske krajine jutros je pao novi snijeg, kojeg najviše ima na Zelovu, oko 30 centimetara. Snijeg je jutros kratko padao i u Sinju, no nije se zadržao na tlu. Zimska služba županijskih cesta na vrijeme je intervenirala te nije bilo nikakvih problema u odvijanju prometa. Osim njih, u pripravnosti su i djelatnici Vodovoda i čistoće Sinj. Rukovoditelj Održavanja zelenih površina Tomislav Tomašević kazao je kako se ovo poduzeće opskrbilo potrebnim količinama soli i pijeska za posipanje gradskih ulica u slučaju snijega ili poledice.

AKCIJE DARIVANJA KRVI U SINJU

U Sinju će se sutra, 9. siječnja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj, održati prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Predsjednik Društva Ante Omrčen kazao je kako se organizatori nadaju da će se prikupiti od 60 do 70 doza krvi. Akcija će se održati u prostorijama Društva od 9 do 13 sati.

SPORT

Danas, 8. siječnja, će u Sinj stići vaterpolska reprezentacija Japana koja će se na sinjskom bazenu pripremati za azijsko prvenstvo. U okviru priprema, koje će trajati dva tjedna, odigrat će nekoliko utakmica. Zamjenik voditelja Gradskog bazena Sinj Boris Bikić kazao nam je kako će u Sinj stići 16 igrača, trener i direktor reprezentacije, a već mjesec dana u Sinju je njihov izbornik Goran Sablić, koji je porijeklom iz Sinja. U planu je odigrati nekoliko utakmica u Sinju i Splitu s ekipama Mornar Brodosplit, Jadran i POšK, a ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni vaterpolisti Japana gostovat će i u Sarajevo, gdje bi trebali odigrati utakmicu s vaterpolo reprezentacijom Bosne i Hercegovine.
Obzirom na brojne upite branitelja sa sinjskog područja o podjeli besplatnih ulaznica za rukometnu utakmicu Hrvatska-Slovenija, koja će se igrati sutra u novootvorenoj Spaladium Areni, kontaktirali smo predsjednika povjerenstva za sigurnost Svjetskog rukometnog prvenstva Petra škorića. On nam je kazao kako nisu točni medijski napisi da su braniteljske udruge dobile veliki broj ulaznica za utakmicu. Radi se o 546 ulaznica namijenjenih policiji