Subota, 7.12.2019.

Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište slave svoj dan


Sutra, 8. prosinca, na dan svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište proslavavit će svoj dan.
U 18 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se euharistijsko slavlje kojim predsjeda fra Zoran Kutleša, provincijski vikar. Poslije svete mise u Gradskom kinu uslijedit će predstava ‘Diva Grabovčeva’ – tragedija u tri čina. Ovo djelo napisao je fra Blago Karačić prema pripovjesti dr. Ćire Truhelke ‘Djevojački grob’ koja je objelodanjena u Zagrebu 1908. godine. Događaj koji opisuje tragediju lijepe djvojke s ramskog kraja zbio se polovicom devetnestog stoljeća. Predstavu će izvesti članovi Sinjskog pučkog kazališta i učenici Franjevačke klasične gimnazije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan tradicionalni ‘Božićni koncert klapa’ KUD-a Vrilo


Povodom blagdana Sv. Nikole, patrona Župe Bajagić – Obrovac, KUD Vrilo Obrovac Sinjski i ove je godine organiziralo ‘Božićni koncert klapa’, koji je održan sinoć u dobro posjećenoj mjesnoj crkvi.
Na koncertu su nastupile Muška klapa KUD-a Vrilo, Klapa Morlaci – Otok, Mješovita klapa Zikva – Tkon, Klapa Zagora – Trilj /Dicmo, Klapa Hrvace i Ženska klapa Rusula Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Sportski vikend pred nama donosi nove važne susrete rukometašica Sinja i košarkaša Alkara…
Odlaskom nogometaša, ragbijaša i rukometaša na zasluženi odmor sportska ponuda prilično se smanjila, ali dio sportske obitelji i dalje je na borilištima i za njih još neko vrijeme nema predaha.
Pred košarkašima Alkara gostovanje je u Zagrebu kod Hermes Analitike koja se nalazi u izuzetnoj teškoj poziciji, a nadajmo se stoga kako je stiglo vrijeme i za prve sinjske gostujuće bodove.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR