Nedjelja, 7.12.2014.

Počeo 5. Dječji tjedan

Zanimljivo i veselo bilo je sinoć u dvorani Gospe Sinjske. Dvjestotinjak djece i njihovih roditelja okupilo se na prigodnoj svečanosti otvaranja 5. Dječjeg tjedna pod nazivom ‘Dani radosti, igre i mira’ koju tradicionalno uz potporu Grada Sinja organizira Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode Cjeloviti život.

Na otvaranju Dječjeg tjedna, koji će trajati do 13.prosinca, članovi Z Produkcije Split izveli su predstavu ‘Novogodišnji šušur’.

Nakon predstave djeca su uživali u slatkišima koje su im podijelili organizatori. Okupljenu djecu i ostale na početku ove priredbe pozdravili su predsjednica Udruge Cjelovit Život dr. Tanja Križanac Kodžoman i sinjski gvardijan fra Petar Klapež.

Danas drugog dana programa Dječjeg tjedna u Alkarskim dvorima održat će se smotra dječjih klapa ‘Raspjevani vjenčić’. Gosti večeri biti će klape Sinj i Hrvace, a program će početi u 18 sati.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stjepan Vugdelija poražen u Splitu

Stjepan Vugdelija nažalost nije uspio obraniti pojas prvaka EBU EU. Nakon 12 odličnih rundi, suci su jednoglasno prednost dali belgijskom boksaču Bilalu Laggouneu…
Boksač iz Otoka, inače član BK-a Joker iz Splita, porazom je pred oko 3000 tisuće gledatelja zaključio odličnu boksačku priredbu koja se održala u maloj dvorani na Gripama.
Vugdelija je odlično krenuo u meč, bio kudikamo poduzetniji, a kada je početkom druge runde svog protivnika poslao na pod, malo je tko vjerovao da neće slaviti u konačnici.
Ipak, od šeste runde prema kraju Belgijac je preuzeo inicijativu, i sam srušio našeg boksača koji je u završnoj rundi dao sve od sebe za preokret, ali ove večeri ipak nije išlo.
Suci su na kraju Laggounea proglasili pobjednikom (115:112, 115:112, 115:111), pa će Vugdelija ponovno morati tražiti put prema vrhu, sada ipak uz nešto više zapreka nego bi ih bilo da je kojim slučajem slavio.
IZVOR: WWW.FERATA.HR