Srijeda, 7.12.2011.

Radionica za djecu i roditelje

U okviru 'Dječjeg tjedna' kojeg su organizirale udruge Cjelovit život i Četiri plus, danas u 17,30 sati u Galeriji Galiotović u Sinju održat će se besplatna kreativna radionica, namijenjena djeci i roditeljima. Sudionici radionice izrađivat će prigodne čestitke i ukrase koji će biti prodavani na caritasovom Božićnom sajmu od 10. do 19. prosinca. Cilj radionice je da djeca i roditelji provedu što više vremena zajedno te da se druže uz prigodne božićne pjesme otkrivajući svoju kreativnost.

Materijale za radionicu osigurale su sinjske knjižare.

Autor: Ivana Vrančić
Izvor: ferata.hr

Misa i čestitke za generale

U četvrtak 8. prosinca s početkom u 10 sati u crkvi Gospe Sinjske služit će se sveta misa za generale Antu Gotovinu, Mladena Markača i ostale hrvatske branitelje koji su u zatvorima, u znak solidarnosti u vrijeme nadolazećih božićnih blagdana. Povodom nadolazećih blagdana, Udruge proistekle iz domovinskog rata Sinja i Cetinskog kraja i župni ured Gospe Sinjske organiziraju potpisivanje božićnih čestitki generalima Gotovini i Markaču, kao i utamničenim braniteljima iz BiH koji se nalaze u haškom zatvoru. Potpisivanje čestitki odvijat će se od 8. do 15. prosinca od 9 do 12 sati ispred svetišta Gospe Sinjske.

Organizatori pozivaju sve branitelje, obitelji poginulih branitelja, građane Sinja i Cetinskog kraja da se na misi u molitvi sjete hrvatskih uznika, te da svojim čestitkama, koje su osigurane, iskažu još jednom potporu hrvatskim braniteljima.

Izvor: ferata.hr

Košute: U kući držao bombe, pušku...

U kući Frane D. u Košutama pored Sinja proneđen je pravi arsenal oružja - pet ručnih bombi, 600 komada različitog streljiva, poluautomatska puška M-76 te ručni bacač granata!Policija je imala dojavu kako bi se u na adresi 42-godišnjaka mogla nalaziti veća količina oružja, koja je na kraju i oduzeta. Frani D. slijedi kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari nadležnom Državnom odvjetništvu.

Izvor: ferata.hr

Edukativna radionica HKDMST

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Ogranak Sinj, u okviru 'Dječjega tjedna' organizira edukativnu radionicu na temu: 'Važnost dojenja - kratkoročno i dugoročno zdravlje djeteta, majke, obitelji i zajednice'. Radionica će se održati večeras, u 18,30 sati u Zaručničkoj dvorani Svetišta Gospe Sinjske. Moderatori su prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj i Mira Talaja bacc. sestrinstva.

Društvo na radionicu poziva sve sugrađane, članove civilnih udruga, medije, članice GPD 'Majčino krilo','centre moći', trudnice, očeve, polaznike zaručničkog tečaja, sve koji žele saznati suvremena saznanja o važnosti promocije 'kulture dojenja', važnosti prirodne prehrane za pravilan rast i razvoj djeteta već od njegova začeća, mogućim poteškoćama i stručnim preporukama njihova rješavanja, o temama koje Vas zanimaju.

Medicinskim sestrama i tehničarima predavanje će se bodovati po Pravilniku HKMS.

Izvor: ferata.hr

Dan Gimnazije i Sjemeništa

Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju svetkovinu Bezgriješnog začeća Blažene Djevice Marije, koja se slavi 8. prosinca, slave kao dan Gimnazije i Dan Sjemeništa.
...

Svjetlost Brod - Alkar 78:69

Svjetlost Brod je u okviru desetog kola Prve košarkaške lige ugostila sinjski Alkar te rutinirano upisala nove bodove. Sinjani su u prvom dijelu susreta bili ravnopravan protivnik, nekoliko puta imali i prednost, ali Lozančić sam bez konkretne pomoći suigrača nije mogao parirati raspoloženom brodskom trojcu Poščić, Tomeljak, Karlović.
...

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA 2011. GODINU

Na temelju članka 53. Statuta Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja "broj 10/09)
Gradonačelnik Grada Sinja dana 01.prosinca 2011. godine, donio je BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA 2011. GODINU. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ