Utorak, 7.12.2010.

Miro Bulj o kolodvoru

Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj uputio je predsjedniku Gradskoga vijeća Sinja Milanu Smolji zahtjev za hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća s točkom dnevnoga reda: Zaključak Gradskoga vijeća Grada Sinja na odobrenu lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju kolodvora Autoprijevoza Sinj, tj. prenamjenu autobusnog kolodvora u Stanicu za tehnički pregled.
U obrazloženju zahtjeva Miro Bulj navodi kako će se temeljem izdate lokacijske dozvole autobusni kolodvor prenamijeniti u stanicu za tehnički pregled vozila, te izražava bojazan da će tako izgubiti svoju dosadašnju namjenu pristaništa za autobuse i putnike. Stoga traži da se sjednica sazove u najkraćem mogućem roku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Trilja


Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području grada
Raspisuju se izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Trilja, a za dan provedbe izbora određuje se nedjelja 16. siječnja 2011. godine. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku grada Trilja, na Oglasnoj ploči Grada Trilja te Mjesnim odborima u kojima se izbori provode.

Cjelokupnu odluku i pravilnik možete preuziti ovdje...

Redoslijed izbornih radnji i tijek rokova za izbor članova vijeća mjesnih odbora možete preuzeti ovdje...

Obrasce za podnošenje kandidacijskih lista političke stranke, nezavisni kandidati, mogu preuzeti i Gradskom izbornom povjerenstvu , na adresi Poljičke republike 15 u razdoblju od 06. prosinca do 17. prosinca 2010. godine. Prijedlozi kandidacijskih lista moraju biti zaprimljeni u Gradskom izbornom povjerenstvu najkasnije do 17. prosinca 2010. godine do 24,00 sata.
IZVOR: GRAD TRILJ

Anđeli su obranili Dubrovnik

Poznato je da su jug Hrvatske, odnosno Dubrovnik, u Domovinskom ratu branili ljudi iz cijele Hrvatske. Međutim, malo je poznato da su jednu od ključnih uloga u obrani Dubrovnika imali pripadnici samostalnog voda 2. bojne 4. brigade ZNG –Hrvatski anđeli.
Sve je počelo 19. studenog 1991. godine kada su se u sinjskoj vojarni Kula okupila 32 dragovoljca ove postrojbe. Želja sinjskih branitelja bila je pomoći opkoljenom Dubrovniku i njegovim braniteljima. Nakon kratke pripreme i sagledavanja terena odlučeno je da se krene u grad podno Srđa.
Najžešća, a može se kazati i jedna od presudnih borbi dogodila se na Sustjepanu 6. prosinca 1991. godine. Hrabri Cetinjani, njih 32, zajedno s ostalim braniteljima uspjeli su obraniti taj dio grada i spriječiti ulazak srbo-crnogorskih snaga u Dubrovnik.
Tim povodom, pripadnici te postrojbe, na mjestu borbe od prije 19 godina prigodnim programom obilježavaju taj značajan trenutak iz Domovinskog rata. O tim događajima i inicijativi obilježavanja sjećanja na ovaj dan razgovarali smo s hrvatskim braniteljem sudionikom bitke na Sustjepanu, glavnim inicijatorom ovog okupljanja Stipom Poljakom.
'Zbog svih onih koji su sudjelovali u obrani Dubrovnika, zbog naše uloge na Sustjepanu, i posebno zbog naših poginulih i ranjenih, nisam mogao ostaviti ovu ratnu istinu po strani', pojašnjava Poljak svoju inicijativu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

U sklopu Božićno-novogodišnjeg programa, dana 10. prosinca 2010. (petak), sa početkom u 19:30 sati u Gradskom kinu u Sinju održat će se Kulturni program «Ante Mastelić, baštinik glazbeno folklorne tradicije» kojim obilježavamo dugogodišnje djelovanje u glazbi, folkloru i kulturi općenito našeg sugrađanina gosp. Ante Mastelića.
U programu nastupaju: Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, Klapa Sinj, Klapa Hrvace, KUD «Kamešnica» Otok, KUD «Peruča» Hrvace, Mandolinski sastav «Siročići» Brnaze, Crkveni zbor Župe sv. Luke iz Otoka i ostali gosti u programu. Voditelj programa je pjesnik  Ante Nadomir Tadić-Šutra.
Cijeli program održava se pod pokroviteljstvom Grada Sinja uz suorganizaciju Kulturno umjetničkog središta Sinj i Udruga SKUP i SUK.

Dani radosti,igre i mira

U sklopu 'Dječjeg tjedna – Dana radosti, igre i mira' Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja i Udruga Cjelovit život, organiziraju humanitarnu akciju u korist Doma za samohrane majke i djecu u Kamenskom. Dom je utočište koje pruža smještaj i zaštitu trudnicama, majkama i njihovoj djeci koji su napušteni od svih i nemaju nikoga.
Iz udruga pozivaju sve ljude dobre volje da se u ovo predblagdansko vrijeme uključe u akciju u kojoj se prikupljaju odjeća, hrana, kolica, krevetići i druge potrepštine za novorođenčad.
Prikupljanja će vršiti volonteri udruga od 07. prosinca do 14. prosinca, u vremenu od 09,00 do 12,00 i od 16,00 do 18,00 sati.
Akcija će se u Sinju održavati u crkvenom oboru, u prostoriji pored glazbenice, a u Trilju u prostorijama Kulturnog društva Trilj, nasuprot Pošte.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Likovna radionica

U Galeriji Galiotović u Sinju večeras će od 17,00 do 19,00 sati biti otvorena likovna radionica namjenjena osnovnoškolcima. Radionica je organizirana u okviru 'Dječjega tjedna – Dana radosti, igre i mira' kojeg su povodom božićno-novogodišnjih blagdana pripremile udruge 'Cjelovit život' i 'Udruga obitelji s četvero i više djece'. Voditeljice likovne radionice su Dajana Svalina, Gordana Pletikosić i Ivana Župić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu od 18 sati prikazuje se film Luca Bessona "Artur 3" (RAT DVAJU SVJETOVA).

Kronika 192

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je kao odgovorna  osoba, sportskog kluba iz Sinja, u vremenu od 25.04. do 09.12.2008. godine virmanima s računa kluba podigao  novac u iznosu od oko  82.000 kuna. Na virmanima je krivotvorio potpis bivšeg predsjednika kluba. Također nije vodio knjigovodstvene knjige i nije podnosio financijsko izviješće Državnom uredu za reviziju. U istom periodu, kao odgovorna osoba u propisanom roku nije podnio zamolbu gradu Sinju za dodjelu novčanih sredstava u vidu potpore, čime je oštetio  klub za oko  40.000 kuna. Zbog osnovane sumnje da je  počinio kaznena djela Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, Nesavjesno gospodarsko poslovanje i Krivotvorenje isprava, slijedi  Posebno izviješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama


Zbog vode na kolniku zatvorene su sljedeće ceste: D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica na dionici Divuša-Kuljani (obilazak za teretna vozila je preko Gline), te županijske ceste ŽC 6218 Metković-Vid, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 6083 Kijevo-Uništa, ŽC 3253 Košutarica-Mlaka (općina Jasenovac).

Danas do 16 sati kroz tunel Mala Kapela na autocesti A1 vozi se jednom cijevi dvosmjerno, a na izlazu Karlovac zatvoren je vozni trak u smjeru Zagreba.
Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Magla još mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, dok na bočne udare vjetra upozoravamo vozače na autocesti A1 od tunela Mala Kapela do Otočca i od Gospića do tunela Sveti Rok.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- ŽC 6055, Oklaj-Kistanje, zbog odrona. Obilazak je preko Knina.
IZVOR: HAK