Ponedjeljak, 7.12.2009.

Direktor poduzeća Ciglana Sinj Ilko Tomašević kazao kako ima odobrenje za izvođenje rudarskih radova na cijelom jugoistočnom dijelu eksploatacijskog polja Slane stine Karakašica

Direktor poduzeća Ciglana Sinj Ilko Tomašević na konferenciji za novinare je kazao kako ima odobrenje za izvođenje rudarskih radova na cijelom jugoistočnom dijelu eksploatacijskog polja Slane stine Karakašica, odnosno u polju u kojem se eksploatira gips, te je priložio dokaze za te tvrdnje. Tomašević je konferenciju održao zbog kaznene prijave koju je protiv njega zbog eksploatacije gipsa na navedenom području podnijelo Općinsko državno odvjetništvo.

Obavijest

Sinjski umirovljenici dobit će božićnicu u iznosu od 170 kuna. Pravo na božićnicu imaju umirovljenici koji primaju do 1600 kuna ukupnih mjesečnih mirovinskih primanja. O datumu podjele umirovljenici će biti naknadno obaviješteni. Božićnicu će dobiti i obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

                                                                                                                                                  
Grad Sinj pripremio je poklon pakete korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb, korisnicima usluga Doma Sveti Vinko, štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći te djeci dječjih vrtića.

Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić boravi u Cetinskom kraju


Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić boravi u Cetinskom kraju. Posjetio je Vrliku, Glavice i Otok gdje se susreo s načelnikom Brankom Samardžićem i donačelnikom Ivicom Perkovićem, te Antom Tadijom Norcem, ocem generala Mirka Norca. Nakon Otoka Bandić je, oko 14,50 posjetioTrilj.                                                           
Predsjednički kandidat Milan Bandić Sinj je posjetio oko 16,00 sati kada ga je primio gradonačelnik Ivica Glavan. 
Bandić će nazočiti i svečanoj akademiji povodom dana Franjevačkog sjemeništa u Sinju, posjetit će Franjevačku klasičnu gimnaziju i samostan. U 19,30 na Trgu dr. Franje Tuđmana, u okviru kampanje Milana Bandića, koncert će održati "Prljavo kazalište".

Obavijest

Općinsko vijeće Hrvaca raspisalo je izbore za članove vijeća mjesnih odbora za naselja Bitelić, Hrvace, Maljkovo, Potravlje, Rumin, satrić i Vučipolje. Izbori će se održati u nedjelju 10. siječnja 2010. godine.

Priopćenja za javnost Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, podružnice Hrvace

Spalionica otpada u Mojanci je smrt za Cetinsku krajinu, naziv je priopćenja za javnost Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, podružnice Hrvace. Priopćenje u cjelosti možete poslušati u Dnevniku Hit radija u 16,00 sati.

Obavijest

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja od sutra do 11. prosinca zaprimat će prijave za rad u biračkim odborima na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Prijave će se primati u Gradskoj vijećnici od 10,00 do 12,00 sati, a prijavit se mogu svi zainteresirani koji ne pripadaju niti jednoj političkoj stranci. 
                                                      
Gradsko izborno povjerenstvo Vrlike obaviještava sve punoljetne, poslovno sposobne građane s područja Vrlike, ukoliko nisu pripadnici niti jedne političke stranke a žele biti članovi biračkih odbora na predsjedničkim izborima, da se mogu javiti u gradsku vijećnicu do petka od 10,00 do 12,00 sati. Sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu.

Franjevačka klasična gimnazija i Sjemenište u Sinju danas, 7 prosinca, će prigodnim programom proslaviti svoj dan

Franjevačka klasična gimnazija i Sjemenište u Sinju danas, 7 prosinca, će prigodnim programom proslaviti svoj dan, koji je na blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Svečanost počinje misom u 18 sati u crkvi Gospe Sinjske koju će predvoditi provincijal dr. fra Željko Tolić. Zatim će se održati recitativno-glazbeni program mješovitog gimnazijskog zbora.

Kronika 93

Jutros oko 8,30 na gradilištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac tijekom rada, najvjerojatnije zbog zapaljenja ulja u motoru, izbio je požar na građevinskom stroju bager. Nitko nije ozljeđen, a pričinjena je veća materijalna šteta

Konferencija za medije predsjednika Općinskog vijeća Dicam Ivana Burova

Sutra, 8. prosinca, će s početkom u 9 sati u općinskoj vijećnici u Dicmu konferenciju za medije održati predsjednik Općinskog vijeća Ivan Burov. Tema konferencije bit će analiza dosadašnjeg rada vodstva Općine, aktualno kadroviranje u Općini i ostavke načelnika Josipa Silića.

Obavijest

Zbog izvođenja građevinskih radova od danas do 12. prosinca za sav promet će povremeno biti zatvarana dionica županijske ceste 6082, dionica Han – Otok. Promet će biti regiliran privremenom prometnom signalizacijom. Iz Županijske uprave za ceste mole vozače za pojačan oprez te da za prometovanje koriste alternativne ceste.

Obavijest iz "Vodovoda i Čistoće"

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra, 8. prosinca, od 12,00 do 15,00 sati na području naselja Otok, osim Živinića, doći će do prekida u snabdijevanju vodom. Iz Vodovoda i čistoće mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode. U slučaju kiše radovi će se odgoditi za sljedeći dan.

Sport

U 8. kolu A košarkaške lige Alkar je u Splitu pobijedio Mislava 87:58. Cetina je u Trilju poražena od Jazina 73:74.
                                                        
U utakmici 2. Hrvatske lige odbojkašice Sinja pobijedile su ekipu Bibinja 3:0.

U utakmicama županijske nogometne lige Tekstilac je u Sinju bio bolji od Mračaja rezultatom 4:2, dok su Čaporice-Trilj na svom terenu izgubile od Poljičanina 3:0. Prvenstvo se nastavlja u ožujku.