Petak, 7.12.2007.

DAN GIMNAZIJE I DAN SJEMENIšTA


Franjevačka klasična gimnazija i franjevačko sjemenište u Sinju svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije, koja je 8. prosinca, slave kao Dan Gimnazije i Dan Sjemeništa. Svečana ovogodišnja proslava bit će danas u crkvi Gospe Sinjske u 18 sati. Svečano misno slavlje predvodit će dr. fra. željko Tolić provincijal provincije presvetog Otkupitelja. Nakon mise recitatori i mješoviti gimnazijski zbor izvest će prigodni program naziva «Svrni svete oči blage» posvećen slici čudotvorne Gospe sinjske.

OBAVIJEST

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti «Novi Put» u sklopu svog programa prevencije, a u suradnji sa Zajednicom športskih udruga grada Sinja organizira sportske aktivnosti i druženja učenika s ciljem senzibiliziranja mladih za problem zlouporabe svih vrsta droga i bolesti ovisnosti. Tako će se sutra u osnovnoj školi «Ivana Lovrića» održati malonogometni turnir za dječake i mladiće iz svih škola na području Grada Sinja, a za djevojke je u sklopu projekta planiran identičan rukometni turnir kojeg organizatori planiraju upriličiti na proljeće.

7. KNJIGA POEZIJE ANTE NADOMIRA TADIćA šUTRE

Svoju najnoviju, 7. po redu samostalnu knjigu poezije «Hrvatica» učenicima Osnovne škole Dinka šimunovića u Hrvacama, danas je predstavio pjesnik Ante Nadomir Tadić šutra.

Pjesnik će istu knjigu predstaviti i u Trilju, na aukciji slika članova Likovne udruge «Tilurium», koja će biti popraćena i vokalno - glazbenim koncertom. Aukcija će se održati u subotu, u triljskom kinu, s početkom u 19,00 sati.
Dodajmo da je prihod od prodaje slika namijenjen kupnji glazbenih instrumenata za potrebe održavanja tečaja glazbe u Trilju.

OBAVIJEST

«Darovi ili šibe» naziv je predstave Nade Lapić koju će danas, izvesti članovi triljske Dramske udruge Most, za članove triljske udruge invalida. Predstava će se izvesti u tamošnjem kino od 16 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18 i od 19,30 minuta prikazuje se film za mlade «šminkerice».

OBAVIJEST

Iz «Vodovoda iz čistoće» obavijestili su potrošače iz gradova Sinja i Trilja te općina Otok i Dicmo da danas od 12 do 18 sati da zbog radova na rekonstrukciji vodocrpilišta Ruda može doći do prekida u redovitoj vodoopskrbi na cijelom vodoopskrbnom sustavu Ruda.

SPORT

Sinoć su svoj zaostali susret druge rukometne lige u Metkoviću odigrali Metković 1963 i Kamičak 32-31.

Sutra u 13,30sati igraju se susreti posljednjeg kola ovog rukometnog dijela. U Splitu igraju Hrvatski dragovoljac i Cetinka, a u nedjelju u 16 sati Split 2 i Kamičak.

Košarkaši Alkara sutra u Zagrebu protiv Dubrave igraju posljednji susret u ovom dijelu A1 košarkaške lige.

Triljska Cetina svoj posljednji susret jeseni u A2 ligi igra u nedjelju u Trilju u 18 sati protiv Kaštela.

Odbojkašice Sinja u nedjelju u Zadru s početkom u 15 sati igraju poslijednji susret ovog dijela druge odbojkaške lige protiv ekipe Arbanasa.

Sinoć su kuglači Sinja poraženi u Splitu protiv Splitske banke 6-2, a u istom drugoligaškom natjecanju večeras u 17 sati u Trilju se sastaju Vrni i Promet.
Sutra se u Trilju u 15 sati igra i derbi treće lige. Sastaju se Bojovnik i Mertojak iz Splita.

KRONIKA 92

PP Sinj 06.12.2007.g., kriminalističkom obradom nad dvadesetjednogodišnjakom je utvrđeno da je na štetu četrdesetsedmogodišnjaka, na području sinjskog polja u vremenu od 20.11.2007.g. do 04.12.2007.g., otuđio više komada aluminijskih cijevi koje je potom prodao na otpadu za otkup sekundarnih sirovina. Slijedi KP iz čl. 216. /Krađa/ KZ-a redovnim putem.
IZVOR: PU SD

STANJE I PROHODNOST CESTA

Kolnici su vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na većini cesta promet je slab do srednje gust. Pojačan je na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi mogući su kraći zastoji. Vozače molimo za strpljenje, te upozoravamo da poštuju privremenu regulaciju prometa. - od 11:00 za sav se promet zadvara dionica državne ceste D 502 Zemunik Gornji-Smilčić, a prometovat će se obilazno preko škabrnje. - zbog sanacije klizišta u mjestu Podaca na Jadranskoj magistrali (D 8) zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Za teretna vozila obilazak je Makarska-Ravča-Vrgorac-Mali Prolog-Ploče i obrnuto, dok ostala vozila na tom mjestu prometuju naizmjence. ...