Četvrtak, 7.12.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, 06.12.2006.g. provedena je kriminalistička obrada nad tridesetpetogodišnjakom, temeljem podnesene prijave za KD Prijetnje, spram pedesettrogodišnjakinje. Navedeni je negirao prijetnje i sukob s pedesettrogodišnjakinjom. Slijedi mu KP po čl. 129 KZ Prijetnja i PP po čl. 6 ZOPPJRM-a.

PP SINJ, 05/06.12.2006.g. nepoznati počinitelj nasilno je ušao u prodavaonicu te otuđio više boca alkoholnog pića, kutija cigareta i suhomesnatih proizvoda pričinivši tako veću materijalnu štetu.
IZVOR_ PU SD


"BOžIćNO-NOVOGODIšNJI PROGRAM"

Božićno novogodišnji program kojeg je na svojoj posljednjoj sjednici usvojilo gradsko poglavarstvo počeo je sa realizacijom . U galeriji Galiotović tako je otvorena izložba fotografija i ostale arhivske građe Sinjskog pučkog kazališta, koje slavi 50 godina svoga postojanja. U okviru svoje proslave najavili su i dvije predstave i to « Večer čehova» koju će sinjska publika moći vidjeti sutra u gradskom kinu s početkom u 20 sati, a kultnu predstavu «Dujo Manzan i Mate Manistra» izvesti će 15 prosinca.

"BOžIćNA UTRKA"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti za sutra je najavila Božićnu utrku ulicama Sinja. Ova utrka promovira trendove zdravog načina života sinjske školske mladeži, a organizirana je u sklopu preventivnog programa Udruge « Sinj -grad zdrave mladeži» što je i slogan utrke. Organizator je za učenike od koji se prijave za utrku pripremio 400 majica sa sloganom utrke i logotipom Udruge Novi put na poleđini. Predviđeno je da svaki učenik dobije po jednu majicu a najbolji će biti nagrađeni sportskim rekvizitima. Utrka počinje u 14 sati za učenike petih i šestih razreda, a posljednja za treće i četvrte srednjih škola najavljena je za 15 sati i 45 minuta. Trčanje je predviđeno ulicama Kralja Tomislava, Glavičkom, Vujanovićevićevim prolazom, ulicom Stjepana Gunjače, Vlaškim prolazom, Vrličkom te povratak na Trg.

HUMANITARNA AKCIJA

U sinjskom crkvenom dvorištu u tijeku je akcija prikupljanja predmeta za prodaju na Božićnom humanitarnom sajmu za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske. Predmeti će se prikupljati do 9. prosinca, od 9,00 do 19,00 sati. Mogu se donijeti nova odjeća i obuća, novi ili rabljeni ukrasni predmeti, kućanski aparati, ogrjev i druge potrepštine koje će se prodavati na Božićnom humanitarnom sajmu od 10. do 17. prosinca.
Akcija se može podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na žiro - račun otvoren u Splitskoj banci, s naznakom «za humanitarni sajam».

PREDSTAVE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Trilj, a povodom Svjetskog dana invalida i blagdana svetoga Nikole, u triljskom kinu danas će se, s početkom u 17,00 sati, izvesti dvije predstave za osobe s invaliditetom s područja Grada Trilja. Predstave "Nikolina čizmica" i "Krampusica u kvizu Tko želi biti milijunaš" izvest će Dramska udruga Most iz Trilja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima još danas i sutra od 8,30 do 14,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Rude Male, zaseoci Projić, Tadić i štrlje.