Srijeda, 7.12.2005.

DAN SVETOG NIKOLE

Dan svetog Nikole Putnika svečano se proslavlja u svim dječjim vrtićima i školama Cetinskog kraja. Djeca dječjeg vrtića "Bili Cvitak" svoje slatkiše jučer su našli u čizmicama koje su postavili jučer na prozore svojih soba.

Posebno svečano je u Triljskom gradskom kinu gdje su tete vrtića i nastavnici tamošnje škole za svu djecu upriličili priredbu poslije koje su podjelili slatke darove mališanima.

Osobito svečano biti će u i 23. prosinca kada će u organizaciji Triljskog poglavarstva doći Djed Božićnjak sa slatkim paketima.

Dodajmo kako se u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića ovaj blagdan proslavlja na tradicionalan način Cetinskog kraja. Djeca su svoje poklone tražila po slami školske dvorane, a potom je Sveti Nikola sa Krampusom obišao sve učionice u školi.


BOžIćNO-NOVOGODIšNJI PROGRAM U GRADU SINJU

Sinjsko Gradsko poglavarstvo pripremilo je bogat Božićno-novogodišnji program za svoje sugrađane. Jučer je u Galeriji Galiotović otvorena izložba akademskog kipara Kažimira Hraste, dok će sutra svoje fotografske uradke izložiti Foto-video udruga iz Sinja.
Za petak je najavljena i kazališna predstava Vanče Kljakovića naziva "Francuzica" u kojoj igraju glumci splitskog HNK Ilija Zovko i Zoja Odak.

Grad Sinj podijeliti će pakete u prostorijama Crvenoga križa obiteljima primateljima pomoći za uzdržavanje i civilnim invalidima. Ove godine Gradsko poglavarstvo darivat će poklon paketima i sve umirovljenika sa područja grada Sinja kojima je visina mirovine do 1500 kuna.
Gradsko poglavarstvo i ove godine podijelit će božićnice obiteljima, udovicama , roditeljima i djeci poginulih branitelja.

U okviru Božićno - novogodišnjeg programa grad je pripremio i tri koncerta i to tradicionalni božično-novogodišnji koncert Gradske glazbe Sinj, klape Sinj i Jelene Radan.

Od sportskih događanja Božićno-novogodišnjeg programa izdvajamo Božićnu utrku ulicama grada za učenike osnovnih i srednjih škola koju organizira Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema "Novi put". Utrka i ove godine nosi naziv "športom protiv droge" i već tradicionalni Malonogometni turnir 24. po redu kojeg organizira Udruga maloga baluna.

"DANI HRVATSKIH KATOLIčKIH šKOLA" U SINJU

Dani hrvatskih katoličkih škola koji su počeli koncem studenoga mjeseca završavaju danas. Sinjsku gimnaziju posjetilo je 8 katoličkih škola iz svih krajeva Hrvatske. Cilj manifestacije bio je druženje i upoznavanje katoličkih škola, ali i predstavljanje ovih škola javnosti.

Danas, posljednjega dana, nastupit će domaćin Franjevačka klasična Gimnazija. Tom prigodom od 18 sati služit će se misa na latinskom jeziku koju će predvoditi fraGabrijel Jurišić, a potom će biti izveden recitatorski glazbeni program.

U okviru današnjeg programa društvo klasičnih filologa odnosno njihov predstvanik prof. Ivan Bekavac Basić uručit će umirovljenom profesoru klasičnih jezika fra Gabrijelu Jurišiču i priznanje za dugogodišnji rad i članstvo u društvu.

VRIJEME

I u nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme s kišom. Temperatura zraka do 12 stupnjeva Celzijevih.