Četvrtak, 7.11.2019.

U okviru ‘Jesenjarenja’ predavanje Andree Matoševića i film Dalibora Matanića

 
U petak, 8. studenoga u 19 sati, u okviru ‘Jesenjarenja’ u Galeriji Sikirica bit će održano predavanje Andree Matoševića i prikazan film ‘Sretno, Dalibora Matanića.

Andrea Matošević doktorirao je na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u svom znanstvenom radu kontinuirano se bavi istraživanjem tema iz područja antropologije rada i industrije, antropologije i etnografije socijalizma, usmene povijesti, povijesne antropologije i popularne kulture.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Splitu 10. jubilarni Međunarodni pčelarski sajam ‘Dalmatina’

 
Kao i dosadašnjih godina i ove će se, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva poljoprivrede, HPA, HPS i Županije splitsko-dalmatinske te Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, u subotu i nedjelju, 10. i 11. studenog održati jubilarni 10. Međunarodni pčelarski sajam ‘Dalmatina’.

Susreti pčelara izložbnog, edukativnog i prodajnog karaktera održat će se u Hotelu Zagreb, u splitskom Duilovu. Na manifestaciji će se okupiti veliki broj izlagača iz nekoliko europskih zemalja koji će izložiti svoje pčelarske proizvode, pribor i opremu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR