Petak, 7.11.2008.

MINISTAR POLJOPRIVREDE BOžIDAR PANKRETIć POSJETIO SINJ


FOTO: www.sinj.hr

U Sinju je jučer boravio ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, koji se sastao s predstavnicima Gradskoga poglavarstva. Ministar je upoznat s gospodarskom situacijom Sinja, razvojnim projektima i ruralnim razvojem te Gospodarskom zonom Kukuzovac.
Na konferenciji za novinare ministar Pankretić je istaknuo kako je potrebno sva sela i ruralni prostor sačuvati, te u njima stvoriti uvjete za život. Kako bi se to uspjelo, između ostalog je potrebno poboljšati i infrastrukturu na tim područjima.
Konkretna pomoć ruralnom razvoju odnosi se na potpore koje ministarstvo daje subjektima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Najavio je i pomoć kroz određene programe koji će biti obuhvaćeni natječajem koji će izići krajem ovoga tjedna a koji će se odnositi na društvenu infrastrukturu i na ukupnu infrastrukturu u ruralnom prostoru.
Na konferenciji za novinare ministar Pankretić je najavio donošenje novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji jasno definira kako u budućnosti gospodariti državnim ali i privatnim zemljištem, posebno putem agencija za poljoprivredno zemljište. ...

OBAVIJEST

Danas, 7. studenoga, održat će se u 17,00 sati u vijećnici Općine Dicmo osnivačka skupština Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati, Podružnica Dicmo. Nakon toga u sinjskoj vijećnici, u 18.00 sati održat će se županijsko vijeće HNS-a Splitsko-dalmatinske županije. Gosti osnivačke skupštine dicmanjskog HNS-a i sjednice županijskog vijeća bit će predsjednik stranke Radimir čačić i glavni tajnik Srećko Ferenčak.

OBAVIJEST

Sutra, 8. studenoga, u Otoku će se održati osnivačka skupština općinske organizacije SDP-a.

POčELO CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

Sinjska ispostava županijskog zavoda za javno zdrastvo osiguralo je više od 6 tisuća doza cjepiva protiv gripe. Ova količina raspoređena je kod obiteljskih liječnika, a što se tiče besplatnog cjepljenja to pravo ostvaruju kronični bolesnici te osobe starije od 65 godina i zdrastveni djelatnici. Svi ostali koji žele provesti cijepljenje trebaju izdvojiti 60 kuna za cjepivo.

TRI RIBIčKE UDRUGE IZ CETINSKOG KRAJA PROZIVAJU šRD "CETINA" IZ SINJA ZA VIšEGODIšNJI NERED U RADU I GOSPODARENJU VODAMA U CETINSKOM KRAJU

Tri športska ribolovna društva s područja Cetinskog kraja, "Pastrva-Hrvatski ratni vojni invalidi" Trilj, "Didovina" općina Otok i "Zeleni vir"-općina Hrvace uputili su pismo javnosti u kojem prozivaju športsko ribolovno društvo Cetina Sinj za višegodišnji nered u radu i gospodarenju vodama na području Cetinskog kraja. Sadašnju Upravu Društva, za koju kažu da je izabrana nelegalno, optužuju da skupštine održava u tajnosti, u izabranom krugu ljudi koji su im odani, kršeći Zakon o udrugama. Nadalje, ističu kako je obveza šRD Cetina Sinj, koji je nositelj koncesije i lovno gospodarske osnove na gospodarenje vodama ovoga kraja, očuvanje prirodne ravnoteže i eko sustava koji su posljednjih godina ozbiljno poljuljani. Upravu Društva optužuju i za ubacivanje neautohtonih vrsta riba, između ostalih i štuke u Cetinu, čime je poremećena bio ravnoteža rijeke.

SPORT

U 5.kolu A1 košarkaške lige Alkar sutra, 8. studenoga, u svojoj dvorani u 19.30 sati dočekuje ekipu Trogira.

Nogometaši Junaka nakon 14 dana ponovno su u drugoligaškom pogonu. Sutra, 8. studenoga, u 14.30 sati u 12. kolu gostuju u čakovcu kod domaćeg Međimurja.

Trećeligaš Hrvace pokušat će do pozitivnog ishoda u Dubrovniku protiv domaćeg GOšK-a. Susret je na rasporedu sutra, 8. studenoga, u 14.30 sati.

Susreti četvrte nogometne lige su u nedjelju, 9. studenoga. Od 14.30 sati igraju Glavice-Orkan i u Zmijavcima Crotaia-OSK.

Sutra, 8. studenoga, se nastavlja drugoligaška rukometna liga. Rukometašice Sinja gošće su kod Dalmatinke u Pločama, a Cetina je u Sinju domaćin Makarskoj. Rukometaši Kamička svoj domaći susret igraju protiv Hrvatskog Dragovoljca, a u trilju se sastaju Cetinka i Opuzen.

U zimskoj boćarskoj ligi večeras se u Turjacima na boćalištu 104 Dalmatinca sastaju Sokol Dugopolje i 104 Dalmatinca.

KRONIKA 92

Službenici Policijske postaje Sinj jučer, 6. studenoga, su oko 13.30 sati minuta, u ulici Miljenka Buljana u Sinju zaustavili žensku osobu koja je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. U posljednje 2 godine ista je 7 puta prijavljivana za isti prekršaj, a 4 puta je pravomoćno kažnjavanja. Jučer poslijepodne privedena je na Prekršajni sud u Sinju gdje joj je određena kazna od 15 dana zatvora.

KRONIKA 92

PP SINJ, 06.11.2008.g., kriminalističkom obradom nad dvojicom devetnaestoagodišnjaka je utvrđeno da su dana 05.11.2008.g., nešto prije ponoći, sa teretnim vozilom kojim je upravljao za sada nedostupni dvadesetšestogodišnjak, na sinjskom području provalili u konobu u vlasništvu sedamdesetdvogodišnjaka kojem su otuđili pršute i vino. Otuđeni predmeti pronađeni su u garaži dvadesetšestogodišnjaka i vraćeni su oštećenom. Protiv dvojice devetnaestogodišnjaka slijedi odgovarajuća prijava, a za dvadesetšestogodišnjakom se traga.
IZVOR: PU SD