Srijeda, 7.11.2007.

NO GZK NIJE PRIHVATIO PRIJEDLOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Nadzorni odbor Društva Gospodarska zona Kukuzovac na jučerašnjem sastanku nije prihvatio prijedlog Gradskog poglavarstva Grada Sinja o osnivanju povjerenstva koje bi nadziralo razvoj Zone. Gradonačelnik Grada Sinja Nikola Tomašević kazao je da je Poglavarstvo predložilo osnivanje povjerenstva zbog spore realizacije projekata u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Povjerenstvo je trebalo pripremati natječaje i sudjelovati u izboru izvođača radova u Gospodarskoj zoni. Gradonačelnik Tomašević tvrdi da odbijanjem prijedloga Gradskoga poglavarstva od strane Nadzornog odbora pravna situacija nije zamršena te da se zna nadležnost odbora, ali se znaju i ovlasti Poglavarstva. Predsjednik NO GZ Kukuzovac mr. Jakov Dukić predao je zahtjev za razrješenjem dužnosti s mjesta člana poglavarstva Grada Sinja, te je poslao zahtjev za aktiviranje vijećničkog mandata.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja konobar i kuhar, za koje se mogu prijaviti sobarice, pomoćne kuhinjske radnice i drugi koji su motivirani za osposobljavanje za navedena zanimanja. Zainteresirani se trebaju prijaviti savjetniku u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u ispostavi Sinj, koja posluje na novoj adresi, u Splitskoj 37, na drugom katu prodajnog centra Balinice.

"MJESEC HRVATSKE KNJGE"

Od 15. listopada do 15. studenoga obilježava se Mjesec hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen hrvatskoj spisateljici Mariji Jurić Zagorki, povodom 50-te godišnjice njene smrti. Mjesec hrvatske knjige prigodno se obilježava i u Gradskoj knjižnici Sinj koju ovih dana organizirano posjećuju grupe vrtićke djece i osnovnoškolaca. Dani oprosta u sinjskoj knjižnici će biti 14. i 15. studenoga, kazala nam je ravnateljica Mladenka Macan.

AKCIJA SUFINANCIRANJA NABAVE SADNICA VOćA I VINOVE LOZEGradsko poglavarstvo Sinja u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi akciju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze, pri čemu grad Sinj i županija sufinanciraju 2/3 cijene sadnica, a individualni poljoprivredni proizvođač plaća 1/3.
Uvjeti za odobrenje sufinanciranja su da se sadnja planira na minimalnoj površini od 1000 m2, da se sadnja planira na području Grada Sinja te da je poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih proizvođača. Zainteresirani se mogu javiti u Odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja najkasnije do 30. studenoga.

OBAVIJEST

Splitsko - dalmatinska županija raspisala je natječaj za provedbu Programa kreditiranja razvitka poljoprivrede i agroturizma za 2007. godinu. Iznos pojedinačnog kredita može biti minimalno 40 tisuća kuna, osim za programe nabave uzgojno valjanih rasplodnjaka, gdje je minimalni iznos određen njihovom nabavnom cijenom. Maksimalni iznos kredita ne može biti veći od milijun i 500 tisuća kuna.

"DAN ZAHVALNOSTI" U O.š. TIJARICA

U osnovnoj školi Tijarica danas se održava dan zahvalnosti Ministarstvu i županiji na projektima koje su financijski potpomogli u toj školi. Ravnateljica osnovne škole Stjepana Radića Ana Bravić istaknula je kako se prethodnih godina u školu uložilo više sredstava nego li u prethodnih 20 godina, tako je promijenjen krov, izmijenjena i obojana fasada, uređen sanitarni čvor i napravljeno igralište kod škole. školu će danas posjetiti dožupan Luka Brčić i pročelnik za prosvjetu u županiji Zdravko Omrčen, a pripremljena je i prigodna svečanost.

NATJEčAJ ZA STIPENDIRANJE UčENIKA I STUDENATA OPćINE OTOK

Poglavarstvo Općine Otok raspisalo je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za tekuću školsku godinu. Stipendije, u mjesečnom iznosu od pet stotina kuna, dobit će 10 studenata koji ispunjavaju uvjete iz natječaja, te svi učenici koji su upisali veterinarsku školu i deficitarna poljoprivredna zanimanja. Natječaj je otvoren do 13. studenog.

TERAPIJSKO JAHANJE NA TERENIMA RANčA MUSTANGNa terenima Konjičkog kluba Mustang u Glavicama već četvrtu godinu zaredom održava se tradicionalno terapijsko jahanje i boravak u prirodi štićenika Centra za odgoj i obrazovanje «Juraj Bonaći». štićenicima Centra, njihovim roditeljima i voditeljima ovakva druženja dva puta godišnje priređuje konjički klub Mustang. Na cjelodnevnom druženju u Glavicama je oko 50-tak štićenika sinjskog odjeljenja kojima je na usluzi 10 - tak članova konjičkog kluba.

12. ORNITOLOšKO PRVENSTVO U SINJU

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica Sinj organizira 12. Ornitološko prvenstvo južnohrvatskog i dalmatinskog ornitološkog saveza «Sinj 2007». Predsjednik Udruge Dražen Poljak kazao je da su prva dva dana izložbe rezervirana za prijem i ocjenjivanje ptica, a za posjetitelje će izložba biti otvorena od petka do nedjelje. Izložba velikog broja ptica i ptičjih vrsta bit će postavljena na Trgu Franje Tuđmana u prostorijama bivše trgovine Konkurent.

OBAVIJEST

Novoosnovano kulturno umjetničko društvo Sinj vrši upis svih zainteresiranih koji žele pjevati, plesati i svirati da dođu na audiciju koja će se održati u petak 9. studenoga u 18 sati u osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića. Naime, ovo društvo planira u svojim sekcijama osnovati žensku klapu, mandolinski sastav, folklorno plesnu sekciju, mušku i žensku reru i napjeve Cetinskoga kraja.