Utorak, 7.11.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, 06.11.2006.g. očevidom požara (koji je izbio dana 05.11.2006.g. oko 19,30 sati, u Brnazama, na kamenoj kući) utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. U požaru je nagorio drveni pod, dok se urušio dio krova. šteta 1000 Kn.
IZVOR: PU SD

POMOć žUPANIJE U PROJEKTU REKONSTRUKCIJE CESTE LIVNO-VAGANJ-SINJ

Cesta Livno - Vaganj - Sinj koja je izgrađena za vrijeme Austro-ugarske monarhije, a bila u funciji do 1972. godine ponovno dobiva na važnosti. Prije dvije godine projekt rekonstrukcije počeli su općina Livno i Herceg-bosanska županija, a i Splitsko-dalmatinska županija prepoznala je važnost ceste koja spaja Bosnu sa Dalmacijom, kaže za HIT radio dožupan Splitsko- dalmatinski Luka Brčiić. Brčić je naglasio kako županija neće samo davati logističku potporu ovome projektu prema Vladi nego će se uključiti i financijskim sredstvima sve u cilju razvoja županije posebno Cetinskog kraja.

POčELA PREDAVANJA UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi Put Sinj i Služba za prevenciju ovisnosti županijskog zavoda za javno zdravstvo, počeli su s predavanjima u okviru provođenja preventivnog programa «Sinj - grad zdrave mladeži». Predavanja za učenike prvih razreda srednjih škola i gimnazija na području Grada održavat će se do 1. prosinca, a bit će obuhvaćeno više od šest stotina učenika.
Na satovima razredne nastave, radionicama i kroz poticanje vršnjačke pomoći, nastojat će se podići razina svijesti učenika o konzumiranju i eksperimentiranju s opojnim tvarima.
Uz članove Udruge, predavanja će ispred Službe za prevenciju ovisnosti županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, provoditi liječnici Krešimir Sučić i Igna Brajević - Gizdić, te profesorice sociologije Lidija Kovačić i Roberta Matković.

AKCIJA FORUMA žENA SDP-a

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Sinj sa «Klubom žena liječenih od karcinoma dojke» iz Splita organizira zajedničku edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke. Edukacija uz mogućnost ultrazvuka održati će se u srijedu u prostorijama sinjskog SdP-a, a sve informacije se mogu dobiti na broj telefona 821 121, od 9,00 do 12,00 i od 17,00 do 19,00 sati.

NATJEčAJ ZA STIPENDIJE

Do 19. studenoga traje natječaj sinjskog Gradskog poglavarstva za darovite i uspješne studente i za studente iz obitelji lošeg imovnog stanja. Svu potrebnu dokumentaciju studenti trebaju dostaviti u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja. Pravo na stipendiju i ove godine mogu ostvariti prošlogodišnji stipendisti sa dokaznicom o upisanoj novoj akademskoj godini.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima svakodnevno do petka od 8,30 do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području naselja Ruda mala (Ribnjak), zaseoci Botica, Projić, Radman, Tadić i Putnik, te naselja Jabuka, zaseoci Grubišić - čabo i Kutlešić.


Do 14 sati zbog radova na vodovodnoj mreži do 14 sati bez opskrbe vodom su potrošači u ulicama Filipa Grabovca, Karajkova Lokva, Put Kuka, čugurina Glavica,Solinska, Drniška, Imotska, Jadranska ulica te ćosin Potok