Subota, 7.10.2017.

U Otoku prikupljena 41 doza krvi


U akciji darivanja krvi, koja je održana danas u Otoku u organizaciji GD Crvenog križa Sinj i Kluba DDK Otok, prikupljena je  41 doza krvi.
Akciji su pristupila 44 davatelja, a 3 su odbijena zbog manjih zdravstvenih problema. Među davateljima je i 6 osoba koje su prvi put darovale krv.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju obilježen Dan ružičaste vrpce


U organizaciji Kluba žena liječenih na dojci Sinj i Udruge Srma u Sinju se danas, po 10. put obilježava Dan ružičaste vrpce.
Volonterke Kluba na dnu sinjske Pijace građanima su dijelile promotivne letke o prikupljanju sredstava za kupnju aparata za interoperativno zračenje. Također su građanima skrenule pažnju na važnost samokontrole i ranog otkrivanja raka dojke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U nedjelju glazbeno-scenski igrokaz ‘Bože, hvala Ti za sve’U nedjelju, 8. listopada u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske upriličit će se glazbeno-scenski igrokaz za dan zahvalnosti za Božja dobročinstva.
Preko dječje svete mise u 9 sati članovi Dječjeg zbora Župe Gospe Sinjske iz vest će igrokaz ‘Bože, hvala Ti za sve’, čija je autorica teksta Ankica Svirač. Djecu za nastup pripremaju fra Jure Župić i časna sestra Jelena Mijić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je zanimljiv sportski vikend u kojem će najviše pažnje dobiti otvaranje košarkaške sezone i domaći ogled Alkara i Ribole Kaštela, ali vrijedit će ispratiti i sjajne ragbijaše Sinja u Zagrebu, kao i početak rukometnih te odbojkaških prvenstava…
Subota, 7. listopada

Košarka
A-1 liga, 1. kolo:
19,30 h: Alkar – Ribola Kaštela

Nogomet
Treća HNL-jug, 7. kolo:
16,00 h: Junak – Zagora
Prva ŽNL, 5. kolo:
14,00 h: Hvar – OSK
Druga ŽNL, 5. kolo:
16,00 h: Glavice – Trilj
16,00 h: Trogir – Čaporice
14,00 h: Tekstilac – Mračaj

Rukomet
Druga HRL-jug (ž), 1. kolo:
16,30 h: Sinj – ŽARK Split

Ragbi
Prva liga, 4. kolo:
16,30 h: Zagreb – Sinj

Nedjelja, 8. listopada
Nogomet
Treća HNL-jug, 7. kolo:
16,00 h: Croatia – Hrvace

Rukomet
Druga HRL – jug (m), 1. kolo:
20,00 h: Kamičak – Trogir

Odbojka
Prva B liga, 1. kolo:
15,00 h: Sinj – Dubrovnik
IZVOR: WWW.FERATA.HR