Petak, 7.10.2011.

Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 07. listopada  2011. godine  (petak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  15,00  sati održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Sjednici je nazočilo 10 vijećnika i to 6 vijećnika Nezavisne liste dr. Jadrijevića, 3 vijećnika SDP-a i nezavisni vijećnik Miroslav Barać.
DNEVNI RED:
1. Usvojen je Zapisnik sa 21. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja «ex vojarne IVANIŠA NELIPIĆA»,
4. Primljeno je na znanje Izvješće o radu gradonačelnika Grada Sinja za razdoblje od 01. siječnja 2011.- 30. lipnja 2011. godine,
5. Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Izjave o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću Kamičak d.o.o. za upravljanje parkiralištima-Sinj, Dragašev prolaz 10,
6. Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o vrijednosti jediničnih iznosa za položajne zone Grada Sinja,
7. Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja za  k.o. Brnaze i k.o. Turjaci,
...

Sutra Dan neovisnosti RHSutra se slavi Dan neovisnosti Republike Hrvatske, u sjećanje na 8. listopada 1991. godine, kada je Sabor jednoglasno donio odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.
 Povodom Dana neovisnosti Grad Sinj organizira polaganje vijenaca. Sveta misa za domovinu i poginule hrvatske branitelje služiti će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 08,30 sati, a u 9 sati i 30 minutra na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u parku ispred Gradske uprave položit će se vijenci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je bogat i sadržajan športski vikend.

Subota 08. 10. 2011.
Košarka
A1 liga-1. kolo  19,30 Alkar-Darda

Nogomet
11,00 prijateljski susret Junak-Lučko
3. HNL jug 9. kolo
16,00 Hrvace-Primorac B
4. HNL-jug skupina “B“ 7. kolo
16,00h Omladinac-Glavice

ŽNL 6. kolo 16,00 Tekstilac-Poljičanin

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

U GZK položen šesti kamen temeljacDanas je u gospodarskoj zoni Kukuzovac položen šesti kamen temeljac za početak izgradnje objekata investitora Delicije Marović d.o.o iz Sinja.
Ova će na građevinskoj parceli površine 2.262 metra četvorna graditi pršutanu, u kojoj će biti zaposleno 10 djelatnika. Investitor odmah započinje sa izgradnjom svojih objekata, a ukupna investicija iznosi 3,5 milijuna kuna.
'Od prodaje zemljišta do sada je uprihođeno skoro 7 milijuna i 100 tisuća kuna. S tim da smo od četiri investitora, od kojih smo dva izabrali na onoj famoznoj sjednici kontra koje su bili mnogi, dosada smo utržili 2 milijuna i 100 tisuća kuna. Tri investitora sa tih natječaja već su skolopili ugovore i imaju svu potrebnu dokumentaciju za početak izgradnje objekta. Jedan od tih je i gospodin Marović', kazala je direktorica Gospodarske zone Kukuzovac Dijana Breko.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Miro Bulj udario po HSLS,SDP i NL dr. Jadrijevića

SINJ – Sinjski Gradski vijećnik Miro Bulj je danas uputio kratko priopćenje za javnost.
Poštovani sugrađani, po prvi put moram priznati da su HSLS i gradonačelnik Glavan 500% u  pravu. HSLS i koalicija Preporod doveli su nas do dna,a NL dr.Jadrijevića sa SDP-om ispod te razine.
Nisam iznenađen katastrofalnim izvršenjem proračuna u 2011.god. jer sam isti kod prihvaćanja nazvao 4N - nerealan, netransparentan, nepravičan i nesocijalan.
Nakon svih mojih upozoravanja na koja su se svi oglušili i tvrdili da u Sinju sve cvita jedino što je preostalo, a to je: vratimo mandate građanima i raspišimo nove izbore.
Ovako dalje ne možemo a što je važnije i ne moramo.

Nezavisni vijećnik
Miro Bulj

Veterani HRM-a bolji od 126.-e

U okviru programa obilježavanja 20. obljetnice od osnutka 126. brigade na ŠC 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić' jučer je odigrana revijalna ragbi utakmica između veterana 126. brigade i veterana ekipe HRM-a.
Stotinjak nazočnih gledatelja, među kojima je bilo dvadestak đakovačkih branitelja iz 12. brigade i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, vidjelo je na djelu nekad istaknute sinjske i splitske ragbijaše. Godine i poneki kilogram viška nisu bili prepreka za dobre prodore i postavljanja Dukića, Vladovića, Vučemila, Katića, Modrića i ostalih sinjski veterana ragbijaša. Na kraju su zasluženo slavili veterani iz Splita koji su ovaj susret dobili 15:0. Nakon sportskog dijela nastavljeno je druženje uz zabavu i prigodni domjenak. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

VAD zahvalio sponzorima 296. Alke

U zagrebačkom muzeju Mimara sinoć je održana tradicionalna večer sponzora i prijatelja Sinjske alke. Na ovoj svečanosti Viteško alkarsko društvo se zahvalilo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji 296. alkarskih svečanosti. Opširnije..
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest iz FONDA GOSPE SINJSKE

Prijave za pomoć iz Fonda Gospe Sinjske za studente slabijeg imovinskoga stanja zaprimat će se počev od ponedjeljka 17. listopada 2011. godine. Sve informacije o prijavi kao i obrazac prijave bit će oglašeni na stranicama Svetišta.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE