Utorak, 7.10.2008.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJADanas, 7. listopada, održat će se sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja na kojoj će biti riječi o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabave za izgradnju športskog objekta na području bivše Trnovače kao i na radovima izgradnje mrtvačnice na groblju šatrinica. Razmotrit će se i ponude koje se odnose na izradu Idejnog projekta sanacije odlagališta otpada na Mojanci, ali i druge zanimljive točke dnevnog reda.

OBAVIJEST

Danas, 7. listopada, je Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. U maloj Franjevačkoj dvorani s početkom u 18.00 sati održat će se javno izlaganje na temu "Psihološka podrška oboljelima od raka dojke". Na izlaganju će govoriti prof. željko župić. Organizatori su Klub žena liječenih na dojci Sinj i Udruga "Srma" Sinj.

PRIJAM ZA UčENIKE I PROFESORA IZ SANSEPOLCRA

Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić danas u 14 sati u Gradskoj vijećnici primiti će 12 učenika i dva profesora iz prijateljskog grada Sansepolcra iz Italije koji su došli u uzvratni posjet učenicima gimnazije Dinka šimunovića i Franjevačke klasične gimnazije koje su naši srednjoškolci koji uče talijanski jezik posjetili u ožujku mjesecu.

BLAGDAN SV. LUKE

U općini Otok počele su pripreme za obilježavanje blagdana sv. Luke zaštitnika župe i mjesta. Duhovne obnove za vjernike počinju od ponedjeljka, a kulturno-zabavni program biti će organiziran za vikend. Načelnik općine Branko Samardžić najavio je nastup kulturno-umjetničkih društava, koncert klape Otok te koncert Miroslava škore

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Povodom blagdana Gospe od Ružarja, u župi Bajagić-Obrovac, održavaju se misije-duhovne obnove, a vanjska proslava biti će u nedjelju 12. listopada.

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE

U četvrtak, 9. listopada, počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći sa područja Grada Sinja koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socjalnu skrb. Sredstva u iznosu od 950 kuna po nositelju pomoći osigurala je Splitsko-dalmatinska županija. Isplata će se vršiti radnim danima u zgradi Gradske uprave soba 37. od 9 do 11 i od 12 do 14 sati, uz predočenje osobne iskaznice (ako nositelj nije u mogućnosti doći može i netko od ukućana ali samo uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć).

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, organizira akciju davanja krvi, koja će se održati u petak, 10. listopada, u prostorijama društva u vremenu od 9 do 13 sati. Pozivaju se sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da pristupe ovoj humanoj akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi.

OBAVIJEST

KUD Glavice vrši upis novih članova, za školu folklora za učenike od 5. do 8. razreda; za školu sviranja narodnih instrumenata za učenike od 3.razreda Oš (mandolina, gusle, diple...), te za pjevačku grupu. Upisi su u četvrtak, u prostorijama društva, s početkom u 18,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu u 20,00 sati prikazuje se film "Zgodna i Nezgodna", s Paris Hilton u glavnoj ulozi.

SPORT

Konjskim utrkama u Sinju sutra, 8. listopada, završava galopska sezona. Na gradskom Hipodromu od 15 sati održati će se četiri utrke i to na 1600, 1800, 2400 te klasna utrka trogodaca na 2800m "st.Leger".