Ponedjeljak, 7.09.2015.

Audicija za Festival ‘Mali Trilj’

Udruga žena ‘Triljanke’ Trilj ovim putem poziva sve zainteresirane učenike (od 1. do 8. razreda osnovne škole) da se odazovu na Audiciju za dječji festival ‘Mali Trilj’.
Audicija će biti održana u Gradskoj vijećnici Grada Trilja 10. rujna 2015. godine s početkom u 17 sati.
Pozivaju se sva djeca koja vole pjesmu, ples, zabavu da pripreme jednu – dvije pjesme kojima će se predstaviti i priključiti se raspjevanoj družini.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sumnjiče se za nedozvoljenu trgovinu i izbjegavanje carinskog nadzora

U subotu su u Sinju policijski službenici za zaštitu državne granice zaustavili u prometu 62-godišnjakinju kod koje su u osobnom vozilu pronašli 10,5 kg rezanog duhana.
Duhan je uz potvrdu oduzet, dok se kriminalističkim istraživanjem sumnjiči da je kupila duhan od nepoznate muške osobe s namjerom daljnje preprodaje. Protiv nje je podnijeta kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.

Nadalje, također u Sinju, u prometu je zaustavljen i 59-godišnjak kod kojeg je u teretnom vozilu u hladnjaku pronađeno 10,2 kg smrznutih žaba. Provedenim istraživanjem se sumnjiči da je žabe ulovio na području BIH-a i potom izbjegavanjem prijave na carini unio ih u RH. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 59-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR