Nedjelja, 7.09.2014.

Ževrnja: Državna vlast nedovoljno brine o jugu Hrvatske!Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja jučer je u Solinu izjavio kako državna vlast nedovoljno brine o jugu Hrvatske.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Solina, koja je održana povodom Dana tog Grada i blagdana Male Gospe koji se slavi 8. rujna, župan splitsko-dalmatinski govorio je o novoj poreznoj reformi koja bi trebala stupiti na snagu u listopadu ove godine.

Podsjetimo, riječ je o izmjeni Zakona o porezu na dohodak kojom bi se neoporezivi dio plaće povećao s 2.200 na 2.600 kuna, što bi rezultiralo povećanjem neto plaća građana, posebno onih s visokim primanjima. S druge strane, procjenjuje se da bi navedena porezna mjera lokalne proračune osiromašila za više od 2 milijarde kuna, pa je realno očekivati povećanja prireza, dizanja cijena vrtića i sl.

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja najavljenu je izmjenu poreza nazvao simpatičnom i populističkom, naglasivši kako je ona u biti miješanje unutar istog poreznog kapaciteta, i u konačnici predstavlja novi udar na općine, gradove i županije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ekipa "Gljev“ osvojila "Ožujsko Balote kup 2014.“

Gljev“ iz Gljeva pobjednici „Ožujsko Balote kupa 2014.“ – U Sinju održano veliko finale najvećeg turnira u balotama u Hrvatskoj uz koncert Mate Miše Kovača

Sinj, 07. rujna 2014. – Ekipa „Gljev“ iz Gljeva sinoć je osvojila titulu pobjednika na turniru „Ožujsko Balote kup 2014.“, čime joj je pripala i vrijedna nagrada od 30.000 kuna. Drugo mjesto i 8 tisuća kuna osvojila je ekipa „Beškeri“ iz Dicma, dok je treće mjesto i 4 tisuće kuna pripalo ekipi „Trilj“ iz Trilja.

Na terenima boćarskog kluba na hipodromu u Sinju odigralo se finale najvećeg turnira u balotama u Hrvatskoj koje se održava već treću godinu zaredom. Ovogodišnje izdanje „Ožujsko Balota“ nadmašilo je sva očekivanja ljubitelja tradicionalne dalmatinske igre nezvjesnim nadmetanjem balotaša za vrijednih 30.000 kuna.

Ožujsko Balote“ ove godine broji preko 1.600 prijavljenih ekipa, s više od 6.000 igrača i 50 turnira od Zadra do Metkovića, uključujući i Zagreb.

Tako je osam najboljih ekipa koje su pobijedile na kvalifikacijskim turnirima održanima tijekom od lipnja do kolovoza imalo 30.000 razloga prirediti vatrenu borbu u velikoj završnici ovog vodećeg balotaškog turnira u Hrvatskoj.

Potragu za najboljim balotašima dodatno je zagrijala i revijalna utamica između ženske ekipe domaćina, grada Sinja i ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja. Za spektakularan kraj večeri pobrinuo se Mate Mišo Kovač koji je zajedno sa svojom posebnom gošćom Ivanom Kovač izazvao ovacije mnogobrojnih gledatelja. Osim vruće balotaške igre i vrhunske glazbe brojni ljubitelji balota mogli su uživati i u hladnoj Žuji. Ovo događanje imalo je i humanitarni karakter u sklopu kojeg je sav prikupljen prihod od ulaznica u iznosu od 69.500 kuna doniran Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Finalno natjecanje Ožujsko balote 2014. samo je jedan od projekata kojima Ožujsko pivo nastavlja podržavati tradicionalne vrijednosti i sportske interese lokalne zajednice. Održavanjem ovog turnira Žuja želi podsjetiti na staru dalmatinsku igru i njegovati tradiciju prijateljskog nadmetanja i okupljanja.

Hrvace remizirale u Dubrovniku

Hrvace su na gostovanju u Dubrovniku uspjele doći do boda, iako su domaćini dva puta imali vodstvo. Crnima je ovo peti prvenstveni bod nakon četiri odigrana kola…
GOŠK – Hrvace 2:2
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR