Petak, 7.09.2012.

Planinarski pohod na vrh Svilaje

Planinarsko društvo 'Svilaja' ove godine slavi 90. obljetnicu svog postojanja. Tim povodom organizirali su tradicionalni planinarski pohod preko Zelova na Svilaju.
Okupljanje planinara bit će sutra u 9 sati kod planinarskog doma 'Orlove stine', odakle će se u 10 sati krenuti u pohod na vrh Svilaje. U 15 sati upriličit će se zajednički ručak, a kako doznajemo od organizatora – priprema se planinarski grah.
U 17 sati održat će se predstavljanje planinarske karte 'Svilaja'.
Cijelo poslijepodne održavat će se sportska i planinarska natjecanja, a u večernjim satima u kulturno-zabavnom dijelu programa nastupit će Sinjsko pučko kazalište i band Balatura.
Organizatori su pozvali sve planinare i građane da im se pridruže u ovoj manifestaciji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Izgradnja vodovoda u triljskom kraju

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan je ugovor između Grada Trilja i navedenog ministarstva o nastavku izgradnje vodovoda Vrpolje – Čačvina – Velić, za što je kroz EIB program osigurano 1 milijun i 160 tisuća kuna. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra Svjetski dan prve pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj sutra će na Trgu dr. Franje Tuđmana obilježiti Svjetski dan prve pomoći. U vremenu od 9 do 11 sati, pokaznom vježbom članovi mladeži sinjskog Crvenog križa ukazivati će građanima na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći, kao i na važnost sprečavanja ozljeđivanja. Građani će imati prilike saznati sve o tečajevima prve pomoći koje organizira Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, a moći će besplatno izmjeriti krvni tlak i količinu šećera u krvi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas počinje motoparty u Otoku

U Otoku se danas i sutra održava 4. motoparty koje organizira otočki Moto klub 'Noćna mora'. Party se održava na lokaciji Kerep. Posjetitelje motopartya večeras će zabavljati sinjski bandovi 'Car i oni' i Maršal. Glavna događanja održat će se sutra. Okupljanje motorista je u 17 sata, nakon čega će se održati defile ulicama Otoka. Organizatori su za sutra pripremili gratis ručak i piće za sudionike, razne moto-igre i sexy plesačice. U večernjim satima publiku će zabavljati Ajlend i Gego i Picigin band.
Organizatori pozivaju sve ljude da dođu i zabave se uz bogat glazbeni program i veliki izbor jela i pića, koji će se prodavati po povoljnim cijenama. I ove godine prilog s motopartya motoristi će donirati u humanitarne svrhe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR