Utorak, 7.09.2010.

Izvanredna sjednica sinjskog Gradskog vijeća

Danas, 7. rujna, najavljena  Izvanredna sjednica sinjskog Gradskog vijeća, za koju su predložene četiri točke dnevnog reda nije održana zbog nedostatka kvoruma tj. vijećnici HSLS-a i HDZ-a su napustili sjednicu na samom početku iste.

Ozren Matijašević i Jozo Marić predstavnici HUS-a jučer su imali razgovore u Vladi vezane za sinjski Autoprijevoz

Ozren Matijašević  i Jozo Marić  predstavnici HUS-a jučer su imali razgovore u Vladi vezane za sinjski Autoprijevoz. Međuostalim je dogovoreno kako će se napraviti sporazum između sindikata i poslodavaca kako bi se izgladili nesporazumi. Radnici koji su dobili otkaze trebali bi se vratiti na posao. Grad Sinj strateški partner Promet Makarska i Autoprijevoz trebali bi dogovoriti i konačnu privatizaciju. Sljedeći sastanak sa ministrima  bit će za 20 dana.

"Pomozimo djeci snalaženje u prometu“.

Povodom početka nove školske godine,a sve u cilju sigurnosti djece u prometu Autoškola Semafor i Centar za obrazovanje odraslih Semafor iz Sinja organiziraju veliku akciju edukacije djece pod nazivom „Pomozimo djeci snalaženje u prometu“. Akcijom se obihvaćaju djeca prvih razreda osnovnih škola iz Vrlike, Hrvaca, Sinja, Brnaza, Glavica, Hana, Gale, Otoka, Trilja, Tijarice, Graba, Košuta, Turjaka, Ugljana, Dicma, Dugopolja, Muća, Klisa, Kaštela i Solina. Mole se ravnatelji navedenih osnovnih škola da se do 10. rujna jave u Autoškolu Semafor ili Željku Prelasu na broj 098/265-781, radi dogovora za raspored edukacije.
Akciju će provoditi djelatnici Centra za obrazovanje odraslih Semafor i Autoškole Semafor, a svako dijete će uz edukaciju dobiti i letak s uputama za sigurnije sudjelovanje u prometu.

Obavijest

Iz škole košarke Alkar obavještavaju kako je škola počela s radom po dosadašnjim terminima, a isto tako provodi se upis u školu i to ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 20 sati u dvorani kod gradskog kina. Sve informacije za školu košarke mogu se dobiti na broj 098 537 493

Stanje na cestama

Početak je školske godine pa djecu, roditelje i vozače upozoravamo:
RODITELJI
- prvih dana pratite djecu u školu i putem ih upozorite na opasna mjesta
- djeca uče od vas, ne zaboravite da vlastitim primjerom utječete na kasnije samostalno dječje ponašanje u prometu
VOZAČI
- brzina kretanja vozila u zoni škola uvijek je ograničena na 40 km/h
- zaustavite se ispred pješačkog prijelaza i dajte djeci znak rukom da sigurno pređu cestu
DJECO
- hodajte pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako ste u grupi, hodajte u koloni - jedan iza drugoga
- cestu prelazite samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, ali pričekajte da se vozila zaustave

Na autocesti A 1, do 15 sati vozi se jednim trakom kroz tunel Mala Kapela, u smjeru Splita, zbog radova.
IZVOR: HAK