Ponedjeljak, 7.09.2009.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elktroenergetskim postrojenjima bez napajanja električnom energijom sutra, 8. rujna, će u vremenu od 08,30 do 13,00 sati biti potrošači u naselju Grab i to zaseoci od škole do izvora Grab i od škole prema crkvi.Zbog istih radova od 09,00 do 13 sati bez električne energije bit će potrošači u Rudi velikoj i to zaseoci Kamber i Belajić.U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

Počela nova školska godina

Danas je počela nova školska godina. Prema privremenim podacima sinjske ispostave Ureda državne uprave, u prve razrede osnovnih škola u Cetinskom kraju upisano je 519 prvašića. U odnosu na prošlu, ove je godine 22 djece manje u prvim razredima, a u odnosu na 2007./2008. upisana su čak četiri razreda manje odnosno 106 učenika.
Po jedan prvašić upisan je u područne škole u Jabuci, Budimirima i Gljevu.
Kao što se i očekivalo prvog dana nove školske godine pojavio se problem kompletiranja školskih udžbenika. Ovaj problem trebao bi se riješiti kroz ovaj mjesec, a u tom pogledu je i naputak od resornog ministarstva, da se pitanje udžbenika može riješiti do kraja rujna.
Zimski odmor počinje 24. prosinca, a završava 8. siječnja 2010. godine. Proljetni odmor učenici će koristiti od 1. do 9. travnja.
školska godina završava 18. lipnja 2010. godine, osim učenicima završnih razreda srednje škole kojima nastava traje do 18. svibnja.

Obavijest

Sutra, 8. rujna, počinje rekonstrukcija raskrižja Jakino guvno u koju će biti uloženo 1 milijun i 100 tisuća kuna. Investitor radova su Hrvatske ceste, a izvođač Cestar Split. Nakon rekonstrukcije Vrlička ulica će ponovno biti dvosmjerna, kao i ulica Ante Starčevića, a cijelo raskrižje će biti semaforizirano

Obavijest

Iz Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske večeras u 23,00 sata hodočasnici će se uputiti u Solin, gdje se sutra slavi blagdan Male Gospe. Na ovom tradicionalnom hodočašće svake godine sudjeluje 50-tak vjernika

Sport

Junak je u susretu 3.kola 2 HNL u Zagrebu s Hrvatskim dragovoljcem odigrao neriješeno 1:1. Pogodak za Sinjane i vodstvo postigao je Bože Poljak u 30 minuti. Nakon tri minute Dragovoljac je izjednačio i bio je to konačni rezultat. U slijedećem 4. kolu u subotu Junak je domaćin ekipi Vukovara.

U 2. kolu 3. Hnl jug u Opuzenu su Neretvanac i Hrvace igrale 1-1.

Jučer je počela 4 HNL. Glavice su s 2:0 na svom terenu pobijedile Gusara iz Komina, a OSK je u Baškoj Vodi s 4:1 izgubio od Uranije.

Danas, 7. rujna, su na rasporedu susreti veteranske nogometne lige. Od 17.30 sati igraju u Sinju Tekstilac i Vinjani, a u Brnazama Brnaze i GOšK iz Kaštel Gomilice.

Poslijepodne od 18 sati u športskoj dvorani u Sinju igra se pripremni prijateljski susret između košarkaša Alkara i triljske Cetine.

U utrci prvenstva Hrvatske u autoslalomu regije jug jučer voženoj na Pelješcu 1. mjesto u klasi 3 - serijski automobili osvojio je član autokluba BMW Zagora Trilj, Stipan Maroš. Klub BMW ZAGORA TRILJ u ukupnom poretku timova bio je treći. Sljedeća utrka vozi se početkom listopada u Dubrovniku.

Ovog vikenda igrani su susreti u boćarskim ligama. U trećoj ligi Trilj je pobijedio Pržinu 12-7, dok je Otok na gostovanju pobijedio Mirca 18-4. U susretima 1. županijske lige Sinj i Sokol iz Dugopolja igrali su 11-11, dok je Bitelić poražen na Braću od Sutivana 16-6. Boćari Sinjala iz satrića u drugoj županijskoj ligi pobjiedili su Neorić 17-5, a Salona Potravlje 20-2.

Ovog vikenda na šC Trnovaća igran je međunarodni ragbi turnir za uzraste od 13,15 i 17 godina. Ukupni pobjednik turnira je splitska Nada, drugi je Sinj. Splićani su bili najbolji u kategorijama od 13 i 17 godina, a Sinj u kategoriji 15 godina. Na turniru su još sudjelovali Tomislav i Vitez iz BiH.

Kronika 92

Policijski službenici Policijske postaje Sinj jučer su dovršili kriminalističku obradu nad 24-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je navedeni prethodne večeri oko 3 sata u disco klubu prišao 20-godišnjaku te ga udario, teže da ozlijedivši. Protiv 24-godišnjaka slijedi odgovarajuća kaznena prijava.

IZVOR: PU SD