Nedjelja, 7.09.2008.

Druga HNL: Junak šokirao Solin, Mosor slavio, Trogir i Imotski izgubili

Junak je protutnjao pokraj Solina, krajnjih 2:4 su djelo briljantnih kontri Sinjana. Solinjani su ostali šokirani, a trener Stipe Balajić je nakon utakmice kazao kako će porazgovarati s Upravom, ponuditi mandat jer osjeća krivnju za primljena četiri gola...Golove su postigli za Junak: Midenjak, Sablić, Peraić i Surać, a za Solin čubrilo i Vučemilović- Grgić.

Mosor je još jednom sve iznenadio, porazio je Segestu rezultatom 1:0, a utakmica će ostati upamćen i po tri isključena igrača. Pogodak vrijedan tri boda je postigao švarić iz penala. Uglavnom, Davor Mladina je posložio "mosoraše" izvanredno i grabi prema opstanku u društvu najboljih.

Trogir je, pak, opet sam sebe šokirao, izgubio je od Vinogradara 1:2 na domaćem travnjaku u sinju. Novi poraz uzdrmao je sasvim Trogirane, poremetio ih je sasvim, a krvnik im je bio Pinheiro(postigao dva pogotka). Utješan pogodak je djelo Mijača.

Imotski je vodio 1:0 u Puli, ali je na kraju izgubio od Istre 1961 1:2 i Imoćani tonu u blato dna ljestvice, premda su možda pružili i najbolju igru od početka sezone.

Rezultati 4. kola:

Istra 1961- Imotski 2:1
Hrvatski dr. - Lokomotiva 2:1
Slavonac CO - Međimurje 3:1
Karlovac - Suhopolje 1:0
Pomorac - Moslavina 3:0
Mosor - Segesta 1:0
Trogir - Vinogradar 1:2
Solin - Junak 2:4
IZVOR: www.glasdalmacije.hr

Nevjerica zbog smrti Dine Dvornika


Foto: Saša Midzor Sučić/CROPIX

Pjevaču je navodno pozlilo oko 4 sata ujutro, no odbio je potražiti liječničku pomoć. Policija u njegovom domu u Zagrebu obavila očevid, a uzrok smrti znat će se nakon obdukcije.


Dino Dvornik, legendarni splitski pjevač i autor, kojega mnogi nazivaju ocem hrvatskog funka, umro je u nedjelju oko 11 sati u svom stanu u Zagrebu, samo osamnaest dana nakon što je proslavio 44. rođendan.
IZVOR. www.net.hr OPSIRNIJE

Od mora prema doma...


Foto: V. šestan

Nedjelja nakon vikenda u sezoni i nije najbolji izbor za povratak doma, no raditi se mora. Pogled i nepce smo odmorili od Solina, preko Klisa i Trilja, do Sinja i Knina. Piše: V. šestan.

Tijekom dana, prema izvještajima s autoceste A1, kolona pred Sv. Rokom povećavala iz sata u sat, a uskoro se počelo puniti i kod Lučkog. Tih informacija o stanju na cestama bi trebalo biti mnogo više, a ne samo svaki sat. Primjerice u Austriji su stalno, ovisno o promjeni situacije. Turisti, pogotovo strani, trebali bi biti bolje obaviješteni znakovima uz cestu na kojoj su frekvenciji i u koliko sati. No dobro, s obzirom kako nam se nije žurilo, odlučismo krenuti starom cestom preko Sinja i Knina koja se slabo koristi, a koja vodi kroz predivne krajolike Dalmatinske zagore.



Ne znam kada ste zadnji puta prošli kroz Solin, ali mjesto je svakako za preporučiti. Lijepo uređeno središte grada puno zelenila uz rječicu i s lijepom crkvom je svakako vrijedno razgledavanja i barem pauze pred put. Nastavili smo prema Klisu, prošli pored glasovitih restorana s dobrom janjetinom i nastavili prema Trilju. Dugopolje se razvija u moderan grad i projekt je vrijedan pohvale. čini se da nastaje pravi moderan grad u lijepom okolišu okolnih brda i blizu mora.



Mjesto za ručak, za kraj gastro-vikenda, bilo je u Trilju. Na obalama Cetine, predivne boje koja izgleda tako čisto i nezagađeno, Trilj izgleda vrlo privlačno. Nismo se zaustavili u Hotelu Mihovil već produžismo do restorana Blizanci par kilometara dalje u Gazu pored Jabuke. Prema preporuci ovdje su najbolji riječni rakovi i žabe. Vrhunski specijaliteti lokalne kuhinje su podcijenjeni i poznati tek malobrojnim turistima, no kako se vidi domaći itekako uživaju u njima. Možda i ljubomorno čuvaju tajnu jer je tih rakova malo i, kako kaže jedan od blizanaca, dolaze iz BiH jer ih s naše strane više nema. Rakovi na žaru i na buzaru su prava poslastica i to za malo novca. Kila u restoranu je bila dvije stotine kuna, što je vrlo jeftino s obzirom na kvalitetu živih rakova. Tko nije probao, mora svakako to učiniti dok ih još ima. Okusom ne zaostaju za daleko skupljim škampima, puno su bolji od svih vrsta kozica i u konačnici je to vrlo egzotično jelo. Za predjelo je najbolje naručiti žabe na žaru s pršutom, kojih također ima samo u ljetnoj sezoni. Još jedno vrhunski pripremljeno jelo s puno ukusa. Domaćini, dva brata blizanca i njihovo osoblje, vrlo su ljubazni i susretljivi prema turistima. Osim domaćih, koji se ovdje skupljaju na boćanju u nedjeljno popodne, činilo mi se da smo bili jedini turisti, tako da je ovo mjesto svakako za preporučiti.
...