Petak, 7.09.2007.

SJEDNICA OPćINSKOG POGLAVARSTVA HRVACA

Danas će se održati sjednica općinskog poglavarstva Općine Hrvace na kojoj će se razgovarati o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni Vukove stine. Hrvatačko poglavarstvo će sutra raspravljati i o organizaciji proslave Dana općine, koji je 15. rujna, na blagdan Gospe žalosne.

BLAGDAN MALE GOSPE

Vjernici župe sv. Nikole biskupa Bajagić - Obrovac trodnevnicom se pripremaju za blagdan rođenja blažene Djevice Marije - Male Gospe, kojoj je posvećena kapela na Hanu.
Danas i sutra u 18,00 sati u kapeli će se moliti krunica, nakon koje će biti služena sveta misa. Duhovnu obnovu predvodit će mjesni župnik fra Luka Banić.
U subotu, u 17,30 je sveta ispovijed.
Vanjska proslava blagdana Male Gospe bit će u nedjelju. Svečanu svetu misu, u 10,30 sati, predvodit će i propovijedati fra Kristian Stipanović, župni vikar u Imotskom. Misno slavlje uveličat će župni zbor svetog Nikole Bajagić - Obrovac pod ravnanjem časne sestre Vjere Gulić.

OBAVIJEST

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj danas će se održati akcija za upis u registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Akciju organizira Zaklada Ana, a održat će se u vremenu od 15,00 do 17,00 sati. Darivatelji koštane srži mogu biti sve osobe u dobi od 18 do 55 godina.

"SVJETSKI DAN PRVE POMOćI"

Već tradicionalno, druge subote u mjesecu rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći. Društva Crvenog križa diljem svijeta organizirat će niz aktivnosti, kojima je cilj privući pažnju javnosti i ukazati na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći.
Geslo Svjetskog dana prve pomoći u 2007. godini je "PRUžIMO PRVU POMOć - SPASIMO SVAKI UGROžENI žIVOT".
Aktivnost povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći Hrvatski Crveni križ ove godine je posvetio pružanju prve pomoći kod prometnih nesreća.
Gradsko društvo Crvenog križa Sinj tom će prilikom imati pokaznu vježbu mladeži Crvenog križa, sa simuliranjem prometne nezgode. Također će vršiti kontrolu šećera i krvnog tlaka.
Akcija će se održati u subotu na Trgu dr. Franje Tuđmana, od 9,30 do 12,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika Domovinskog rata organizira nabavu ogrjevnog drva za sve branitelje i članove njihovih obitelji.
Hrvatski branitelj, obitelj poginulog hrvatskog branitelja i obitelj umrlog hrvatskog branitelja, može naručiti najviše 10 metara ogrjevnog drveta, po cijeni od 260 kuna za metar. Plaćanje u gotovini po dostavi. Kontakt telefon 091/ 11 21 200 i 091/ 11 21 208.

SVEčANA PRISEGA U VOJARNI KULA

U subotu će se u Središtu za obuku pješaštva Sinj održati svečana prisega 3. ovogodišnjeg naraštaja vojnika ročnika. Svečanost će početi u 10,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras su na repertoaru dva filma. U 18 sati i 45 minuta prikazuje se animirani film Simpsoni - originalana verzija,a se u 20,00 sati igra film Fantastična četvorka. Priča je to o dr. Reedu Richardsu koji već dugo sanja u putu u daleki svemir gdje namjerava saznati tajnu o ljudskom genetskom nasljeđu, a u ostvarivanju tog sna pomažu mu njegovi prijatelji astronaut Ben Grimm, njegova bivša djevojka Sue Storm i njezin brat Johnny Storm.

SPORT

Pred nama je bogat i sadržajan športski vikend. Sutra se s početkom u 17 sati igra susret trećeg kola 3. Hrvatske nogometne lige jug između Hrvaca i Neretvanca iz Opuzena.

Svoj prvenstveni susret Junak igra u isto vrijeme u nedjelju u Unešiću protiv Zagore. Za nedjelju su predviđeni i susreti 4. HNL i županijske lige, kada nastpaju i naši predstavnici.

U susretu 4. nogometne lige Osk gostuje kod Jadrana iz Tučepa.
Nogometaši Glavica su ovom kolu slobodni, a Tekstilac će na Gradskom stadionu u nedjelju u 16 i 30 dočekati u natjecanju županijske lige ekipu Hvara.

Sutra i u nedjelju nastavlja se nogometni turnir u čaporicama, koji se igra povodom dana Grada Trilja i blagdana svetog Mihovila, inače na turniru nastupa 16 ekipa s područja Triljskog i Cetinskog kraja.