Nedjelja, 7.08.2022.

Gradonačelnik Bulj ugostio delegacije Gradova prijatelja


U organizaciji gradonačelnika Grada Sinja, Mira Bulja upriličen je svečani prijem za delegacije Gradova prijatelja. Prijem se održao u parku ispred zgrade Gradske uprave s početkom u 11 sati.
Među njima su bili predstavnici: Grad Vukovar, Grad Đakovo, Grad Zagreb, Općina Barban, Grad Montemarciano (Republika Italija), Grad Sansepolcro (Republika Italija), Općina Posušje, Općina Prozor – Rama, te predstavnici viteških igara. Na alkarskim svečanostima kasnije će se pridružiti i ostale delegacije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vojvodin ađutant na Alku pozvao crkvenu, vojnu i civilnu vlastPo prastarim običajima, vojvodin ađutant jutros je, u svečanoj odori, nošnji i opremi u okićenoj kočiji, izvršavajući ‘Zapovid’ vojvode Marija Šušnjare, obišao predstavnike crkvene, vojne i civilne vlasti u gradu Sinju te ih je pozvao na 307. Sinjsku Alku.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Frano Talaja: ‘Danas je novi dan, svi krećemo od nule!’Tridesetšestogodišnji alkar Frano Talaja iz Brnaza, poslije trostrukog pripetavanja s alkarom Tinom Radanovićem, pobjednik je ovogodišnje Čoje. Talaji je ovo prvi alkarski trofej.

Kopljanici su jučer pogodili 8 srida, a u sve tri trke imali su ukupno 70 punata. Nakon tri regularne trke, alkari Tino Radanović i Frano Talaja imali su po sedam punata, pa je vojvoda Mario Šušnjara naredio pripetavanje do kraja. U prvom pripetavanju koplja obojice alkara pogodila su ‘u jedan’, a u drugoj ‘u dva’. U trećoj trci Radanović je pogodio ‘u ništa’, a Talaja ‘u jedan’, pa je pobjednik postao s ukupno 11 punata.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR