Srijeda, 7.08.2019.

Bogat izložbeni program u Galeriji Galiotović

 
Nadolazeći vikend donosi nam otvorenje dviju izložbi koje će se održati u Galeriji Galiotović.

Naime, u petak 9. kolovoza s početkom u 20 sati na drugom katu Galerije Galiotović održati će se svečano otvorenje izložbe Slika i minijatura, Dunje Erceg. Riječ je o umjetnici/amaterki, po struci profesorici hrvatskog jezika podrijetlom iz Sinja koja se uz slikarstvo bavi i drugim oblicima likovnog oblikovanja, najčešće koristeći mix media tehniku izražavanja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

PD Jelinak organizira tradicionalni noćni uspon na Kamešnicu

 
Dvadesetu godinu postojanja PD Jelinak Trilj obilježava raznim planinarskim aktivnostima, izletima, usponima, domaćinstvom planinarskih skupova i manifestacija a ove jubilarne godine i radno stvaralačkim aktivnostima.

Pored planinarskog skloništa sv. Mihovil na Kamešnici, predio Žlabina, članovi PD Jelinak – Trilj sagradili su montažnu drvenu nadstrešnicu sa prostorijom za spavanje u potkrovlju. Od ideje, projekta, temelja do krova, objekt je djelo članova PD Jelinak – Trilj, naravno uz pomoć, materijalnu i financijsku u prvom redu Grada Trilja, GSSH – stanice Split , prijatelja društva i članova drugih planinarskih društava koji su dali osobne novčane priloge za izgradnju ovog prelijepog objekta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjajan koncert Klape Sinj i gostiju, posebno oduševili korisnici centra ‘Juraj Bonaći’

 

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2019.’, u prepunim Alkarskim dvorima sinoć je održan tradicionalni ljetni koncert Klape Sinj i gostiju.
Među brojnom publikom koncertu su nazočili gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, savjetnik gradonačelnice za kulturu Goran Ugrin, tvorac brojnih klapskih hitova Mile Čačija i drugi uglednici. U programu koji je trajao sat i pol vremena, Klapa Sinj je još jednom oduševila a cappella izvedbama. Koncert je otvoren legendarnom ‘Sinju grade’, a potom su uslijedili hitovi ‘Umiri se more’, ‘Gospe Sinjska, Majko Rame’, ‘Cvit čežnje’, ‘Vilo moja’, ‘Moj dida i ja’…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR