Petak, 7.08.2015.

Za dane Alke besplatna vožnja đakovačkim fijakeromPovodom 300. obljetnice sinjske Alke, u Sinj dolazi đakovačka Ergela lipicana, koja će građanima Sinja i njihovim gostima ponuditi besplatnu vožnju fijakerom – dvopregom.
Ravnatelj Državne ergele Đakovo dr.sc. Nidal Korabi kaže kako je ovo doprinos đakovačke Ergele, koja ima odličnu suradnju s VAD-om, sinjskoj obljetnici.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na Gradskom bazenu feštalo se do jutra!Sinoć je na bazenu održana tradicionalna fešta pod imenom ‘Noć Sinjana’.
Četvrtu godinu za redom Klub Sinjana Zagreb organizirao je feštu na Bazenu. Ove godine fešta je prvi puta bila humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za kupnju hladnjaka na sinjskom Stacionaru.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Divna sinjska noć uz tamburaški orkestar HRT-a, Kondžu i klapu SinjU prigodi 300. obljetnice Sinjske alke, u Alkarskim  dvorima upriličen je koncert Tamburaškog orkestra HRT-a i njihovih gostiju, klape Sinj i Zorice Kondže.
Pred tristotinjak  posjetitelja tamburaški orkestar HRT-a nastupio je pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda s raznolikim repertoarom tradicijskih pjesama ‘Lipo ti je kad se kukruz  sije’, Poutpuri hrvatskih plesova i pjesama, klasičnih skladbi Uvertira operi Porin Vatroslava Lisinskog, a bilo je zanimljivo vidjeti izvedbu novijih autorskih skladbi Golubica vukovarska, Zlatne tambure, Stnofonija ,Zagorec v Južnoj Ameriki.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinju jubilarna 300. alkarska nadmetanjaSinj i Cetinska krajina spremni su za svoja slavlja u spomen na slavnu pobjedu i u čast svoje nebeske zaštitnice i spasiteljice Čudotvorne Gospe Sinjske.
Sinjani 300 godina vjerno čuvaju sjećanje na veliki trenutak svoje povijesti, kada su se obranili od najezde Osmanlijskog carstva. U spomen na tu čudesnu obranu ustanovili su Sinjsku alku koja živi do dan danas, kao jedna od rijetkih viteških igara koje su nastale tih davnih vremena. Zbog svoje posebnosti Alka je uvrštena i pod zaštitu UNESCO-a kao svjetska nematerijalna baština.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR