Utorak, 7.08.2012.

Promocija zbirke pjesama 'Nemiri'

U okviru manifestacije 'Dani Alke i velike Gospe' večeras u 19 sati i 30 minuta u galeriji Sikirica upriličit će se predstavljanje zbirke pjesama 'Nemiri', autorice Irene Grubišić Čabo.
O knjizi će govoriti Zoran Jurišić, Sead Muhamedagić i Mladen Vuković. U glazbenom dijelu večeri nastupit će mladi gitaristi Lovre i Zlatko. Stihove će recitirati pjesnikinja Mirjana Sačer Bobanac.
Organizator predstavljanja je Matica Hrvatska.
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Izložba fotografija sinjskih glazbara

U galeriji Galiotović večeras će se upriličiti otvaranje izložbe fotografija Gradske glazbe Sinj, povodom proslave 150 godina uspješnog djelovanja. Otvaranje je najavljeno za 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dodjeljena javna priznanja za 2012.

Na svojoj jučerašnjoj sjednici sinjsko Gradsko vijeće donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja grada za 2012. godinu. Kolektivne nagrade dobili su Gradska glazba Sinj za 150 godina svog djelovanja i Dječja alka 'Marići' za ustrajan i predan rad u očuvanju tradicije.

Osobne nagrade dobili su četverostruki slavodobitnik Alke i prvi tenor klape Sinj Stipe Breko za doprinos promicanju Sinja i Cetinske krajine te dr. Vesna Jurković Krolo za dugogodišnju borbu protiv bolesti ovisnosti. Konačno, nagradu za životno djelo dobio je Josip Joško Milošević za dugogodišnji rad u promicanju konjičkog sporta i unaprijeđenju Sinjske alke.

Josip Joško Milošević 1955. godine postao je član Viteškog alkarskog društva i pratitelj alkarskog barjaka, a od 1960. sudjelovao je u Alci kao alkar kopljanik. Deset godina bio zamjenik alaj-čauša, a potom i alaj-čauš. Unatoč prestanku aktivnog sudjelovanja, ostao je vezan za Alku, a 2005. godine VAD ga je nagradilo plaketom Zlatne Alke. Pored sudjelovanja u Alci i konjičkom sportu sudjeluje u osnivanju Konjogojske udruge Cetinska krajina te kao dugogodišnji predsjednik udruge radi na unaprijeđenju konjarstva na području Cetinske krajine i Dalmacije.

Nagrade laureatima bit će dodjeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

IZVOR: WWW.FERATA.HR