Četvrtak, 7.08.2008.

VIJESTI IZ TRILJA

U gospodarskoj zoni "čaporice" pri kraju su radovi na završetku infrastrukturnih radova u opremanju zone. Do kraja ovog tjedna bit će završeni radovi na kabelskom raspletu koji će elektro energetski povezati objekte u zoni s gradom.

HODOčAšćA čUDOTVORNOJ GOSPI SINJSKOJ

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske održavaju se hodočašća vjernika iz mjesta župe Sinjske i drugih župa Cetinskog kraja. Sutra će hodočastiti vjernici s Radošića i župe Bajagić Obrovac. Hodočasničke mise predvodi fra Miroslav Bustruc, a nakon njih održava se pobožnost križnog puta na Gospinom Gradu.

MOTO PARTY

U organizaciji motokluba Streetruners danas, 7. kolovoza, u Sinju počinje 8. Moto susret na kojem se očekuje veliki broj posjetitelja. Moto party će se održavati na gradskom Hipodromu do subote. Uz tradicionalne moto igre i ove godine će se održati rok koncerti. Uz mlade sinjske rock sastave nastupit sutra će nastupiti Gustafi, a u subotu Majke.

KINO DANAS

Večeras od 20 sati i 30 minuta u sinjskom kinu prikazuje se američka znanstveno fantastična komedija "Neomogući Dave" u kojem glavnu ulogu igra Eddie Marphy.

SPORT

Nogometaši Hrvaca jučer su odigrali prijateljsku utakmicu s drugoligašom Trogirom. Utakmica je završena rezultatom 3:2 u korist gostiju iz Trogira.

U Otoku sutra, 8. kolovoza, počinje 17. Memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber". Turnir se organizira u spomen na četrnaest poginulih hrvatskih branitelja s područja općine Otok. Na turniru će sudjelovati Hajduk 2, Junak, Hrvace i domaćin OSK. Sutra od 18 sati igraju Hajduk 2 i OSK, u subotu u isto vrijeme Junak i Hrvace, a nedjelja je predviđena za finalnu utakmicu.

Od sutra, 8. kolovoza, od 8 sati do nedjelje u 20 sati u Glavicama će se igrati tradicionalni Memorijalni nogometni turnir "Mirko Perić" za mlađe uzraste. Na turniru će, u 3 kategorije: mlađi i stariji pioniri te predtakmičari, nastupit 21 ekipa: Hajduk, Omladinac, Junak, Orkan, čaporice, Vrlika ,Glavice, Vis i Sv. Mihovil šibenik.

U Sinju se večeras, utakmicama 1. i 2. kola, nastavlja turnir u malom balunu. Prva od pet utakmica počet će u 19,00 sati.

KRONIKA 92

PU SD, PP SINJ, 06.08.2008.g. policijski službenici PP Sinj proveli su kriminalističku obradu nad tridesetsedmogodišnjakom sa šireg sinjskog područja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD-o iz čl. 188/Silovanje/ KZ na štetu svoje malodobne nećakinje. Tijekom dana privesti će se IS žS.
IZVOR PU: SD