Subota, 7.08.2004.

LETEćA ALKA

Dana 7. kolovoza održan je prelet sa poletišta greda kod Bitelića do 20 kilometara udaljenog sportskog aerodroma Sinj.Najveću visinu od 3700 metara postigao je pilot Stipe-Grgo, Gulić.
Tijekom pokušaja polijetanja, a zbog deformacije krila na startu i zbog nedovoljne brzine vjetra, Ratko Osterman, 32-godišnjak iz kluba parajedrilica K.P.J. iz Zagreba, pobjednik ovogodišnje LETEćE ALKE, koji je inače među prvima u Hrvatskoj dobio letačku dozvolu pilota parajedrilice i osvajač 2. mjesta na državnom prvenstvu, ubrzo nakon starta srušio se neposredno uz poletište. Nakon pružene prve pomoći, koja je vrlo brzo stigla iz Sinja, i uz pomoć Gorske službe spašavanja, izvučen je sa nepristupačnog terena i helikopterom HV prebačen je u KBC Split.
Sutra 8. kolovoza piloti parajedrilica, njih 23 iz svih krajeva hrvatske i iz susjednih zemalja, okušat će se u vožnji kanuima niz cetinu i to od mjesta Panj (HRVACE) pa do grada Trilja gdje će za njih biti organiziran bogati ručak.

Prema najnovijim saznanjima, ozlijeđeni je izvan životne opasnosti i oporavak dobro napreduje.

Rezultate pogledajte ovdje

289. čOJA

Pobjednik 289. čoje je Boško Vladović. Nakon pripetavanja sa Darkom Jadrijevićem i Joškom Marićem, Boško Vladović je pogodkom u 2 osvojio 8 punata te postao ovogodišnjim slavodobitnikom čoje.

289. BARA

Pobjednik današnje 289. bare je 39-godišnji Nenad Bikić zaposlen u HRM koji je između 17 kopljanika bio najuspješniji i osvojio 9 punata. V.d. alkarskog vojvode Ivan čikara proglasio ga je pobjednikom i na koplje mu privezao dva metra zelenog sukna.