Utorak, 7.07.2015.

Program ‘Dana Alke i Velike Gospe 2015.’U petak, 24. srpnja na Trgu Kralja Tomislava u Sinju upriličit će se svečano otvaranje ‘Dana Alke i Velike Gospe 2015.’
Prvo događanje ovogodišnje manifestacije održat će se tjedan dana prije svečanog otvaranja, odnosno 17. srpnja, za kada Udruga S.K.U.P. organizira festival ‘S.A.R.S.’. Ovogodišnji ‘Dani Alke i Velike Gospe’ potrajati će do 5. rujna.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Didovina’ o 7. Županijskom natjecanju u oranju

U srijedu, 8. srpnja u 13 sati u programu Hit radija bit će emitirano najnovije izdanje emisije ‘Didovina’, koja će govoriti o zanimljivostima sa 7. Županijskog natjecanja u oranju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veličanstveni alkarski mimohod ulicama SplitaU povodu 300. obljetnice Sinjske alke i 300. godina od velike pobjede nad Osmanlijama, jučer je upriličen mimohod svečane alkarske povorke ulicama Splita.
U povorci koja je krenula ispred Banovine sudjelovali su alkarski momci, Gradska glazba Sinj i alkari. Ispred alkarske povorke u mimohodu su bili članovi Časnog alkarskog suda te čelnici Sinja i Splita, Županije, Crkve i Sveučilišta među kojima su bili župan Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, predsjednik VAD-a Stipe Jukić sa suradnicima, dogradonačelnici Sinja Kristina Križanac i Zlatko Ugrin, sinjski gvardijan fra Petar Klapež, zapovjednik HRM-a komodor Predrag Stipanović i ostale osobe iz javnog i političkog života Dalmacije. Cijelim putem, od Banovine preko Matejuške, Rive, do Lučke kapetanije, alkarsku povorku pljeskom su pratile tisuće okupljenih Splićana, brojni turisti i Sinjani koji su pristigli u grad podno Marjana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kvar na trafostanici u Ruduši

Sinoć oko 21 sat došlo je do kvara u trafostanici na Ruduši, zbog čega su bez električne energije ostali potrošači na području bivšeg pazara.
Iz sinjskog pogona HEP-a izvijestili su nas da je u tijeku uklanjanje kvara, te da bi isporuka električne energije trebala biti nastavljena uskoro.
IZVOR: WWW.FERATA.HR