Ponedjeljak, 7.07.2014.

Mlada misa don Ante Bitunjca‘Uči me, Jahve, svojemu putu da hodim vjeran tebi, usmjeri srce moje da se boji imena tvojega!’ (Ps 86,11)’, odrednica je kojom je sebe za svećeničku službu predstavio mladomosnik don Ante Bitunjac na jučer održanoj svojoj mladoj misi u Rudi. Opširnije...
WWW.FERATA.HR

Brunovom ‘Cviću’ druga nagrada stručnog žirija Splitskog festivalaPjesma ‘Cviće’, za koju je tekst napisao Sinjanin Bruno Vučković, osvojila je drugu nagradu stručnog žirija sinoćnjeg Splitskog festivala. Glazbu potpisuje Tedi Spalato, aranžman Remi Kazinoti, a pjesmu su izveli Tomislav Bralić i klapa Intrade. Opširnije...
WWW.FERATA.HR

Veliki interes za Srmine radioniceUdruga Srma organizira besplatne kreativne radionice za djecu u Sinju.

Već prvoga tjedna odaziv je bio velik. U slikanju je uživalo 28, u kreativnoj svaštari 25, u ručnom radu 32, a u radu s glinom 40-ero djece.

Danas će se u Galeriji Galiotović s početkom u 18 sati održati kreativna radionica suvremenog plesa – euritmije koju će voditi euritmistica Enita Nurkić iz Splita.

Radionice su otvorenog tima i nije potrebna najava, a organizator osigurava sve potrebne materijale.

Kreativne radionice za djecu dio su 6. Kulturnog dječjeg ljeta ”Ljeto je eto, a šta sad?” koje se odvija pod pokroviteljstvom Grada Sinja.
WWW.FERATA.HR

Sudar osobnog vozila i bagera

Jutros oko 6,30 sati u Ugljanima, na državnoj cesti D60 dogodila se prometna nezgoda.
U sudaru osobnog vozila i radnog stroja – bagera, tjelesne ozljede, najvjerojatnije lakše, zadobio je vozač osobnog vozila, koji je na liječničku obradu upućen u KBC Split. Za vrijeme odvijanja očevida promet se odvijao neometano.
WWW.FERATA.HR