Utorak, 7.07.2009.

DR. IVAN NASIć PODNIO OSTAVKU NA MJESTO RAVNATELJA DOMA ZDRAVLJA SINJDr. Ivan Nasić podnio je ostavku na mjesto ravnatelja županijskog Doma zdravlja ispostave Sinj. Kako neslužbeno doznajemo Dr. Nasić dao ostavku jer smatra kako je Dom zdravlja bolje funkcionirao nekada kada je bio samostalna ustanova. U dopisu kojega je poslao dr. Miranu Propadalu ravnatelju domova zdravlja Splitsko-dalmatinske županije ističe, kako je više puta ukazivao na negativne efekte reorganizacije i integracije županijskih zdravstvenih ustanova, a posebno perifernih ustanova. Dr. Nasić dodaje kako je danas situacija takva da su županijske ustanove organizacijski i kadrovski slabije u odnosu na vrijeme kada su djelovale samostalno i s toga smatra da se iz svega navedenog može zaključiti kako će doći i do daljnjeg pada razine zdravstvene zaštite najavljenim službama stacionara i rodilišta. Obzirom da je kao voditelj županijske ispostave dio upravljačkog tima smatra da snosi odgovornost jer je to u neku ruku kako kaže Nasić i percepcija javnosti. Dr. Nasić također dodaje kako žitelji Cetinskog kraja imaju pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Iz svega navedenog odlučio je podnijeti ostavku i zatražio da se imanuje novi ravnatelj.
Kako neslužbeno doznajemo Dr. Miran Propadalo najavio je vrlo vjerojatno ukidanje županijskih ispostava domova zdravlja, obrazlažući kako je i analitički tim stručnjaka zaključio da se ni financijski ni strukovno županijske ispostave Domova zdravlja ne isplate.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 8. srpnja, od 9 do 12 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području naselja Glavice, zaselak Tičinovići - obavijestili su iz HEP-a.

OBAVIJEST

Adulticidna dezinsekcija komaraca na području grada Trilja obavljati će se u četvrtak 9. srpnja s početkom u 2 sata ujutro. Dezinsekcija će se vršiti prizemnom ULV metodom sa vozila. Iz tvrtke Cian koja izvodi dezinsekciju upozoravaju građane da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore, vozače na povećani oprez u prometu, a pčelare da drže pčele u košnicama dok se ne raziđu i posljednji ostatci insekticidne magle.

VIJESTI IZ VRLIKE


FOTO: Filip Ratković

Grad Vrlika raspisao je natječaj za izradu projektne dokumentacije za izgradnju komunalne infrastrukture za novi dio gospodarske zone-Kosore 2. Prema pismima namjere za zemljište u novom dijelu Zone zainteresirano je šest poduzetnika koji bi otkupili 10 hektara zemljišta. Vrlika od Države traži izdvajanje šumskog zemljišta ukupne površine 28 hektara, koje bi se pripojilo postojećoj zoni Kosore.

NOVA AUTOBUSNA LINIJA IZ SINJA ZA ZAGREB

Nakon godinu i pol dana sinjski Autoprijevoz uveo je autobusnu liniju Sinj-Zagreb. Autobus će na navedenoj liniji prometovati svakodnevno s polaskom iz Sinja u 9,30 i dolaskom u Zagreb u 15 sati. Povratak iz Zagreba je u 12,30 a dolazak u Sinj u 18,00 sati. Cijena karte u jednom smjeru je 146 kuna, a povratne 234 kune.

U SRPNJU 4 AKCIJE DARIVANJA KRVI U ORGANIZACIJI GRADSKOG DRUšTVA CRVENOG KRIžA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, u suradnji s klubovima dragovoljnih davatelja krvi, ovaj će mjesec organizirati četiri akcije darivanja krvi. U petak će se akcija održati u Sinju, u prostorijama Društva, od 8 do 13 sati, 15. srpnja u Dicmu, 18. srpnja u Grabu, a 30. srpnja u Tijarici. Crveni križ i klubovi davatelja krvi zacrtali su plan prikupljanja rekordnih 1200 doza krvi.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američka tinejdžerska komedija "Ponovno 17". Početak filma je u 20,30 sati.

SPORT

RK Cetinka, novi prvo-B ligaš promjenio je ime u RK "Trilj Pršut Voštane". Na sinoćnjoj skupštini za predsjednika kluba izabran je Ivica Babić, a dopredsjednika Ivan šušnjara.

Reprezentacija Hrvatske u sinkroniziranom plivanju za Svjetsko prvenstvo priprema se na Gradskom bazenu u Sinju. Pripreme se dva puta dnevno do 17. srpnja. Organizator gostovanja reprezentacije je Plivački vaterpolo klub Sinj.