Ponedjeljak, 7.07.2008.

SVEčANO OTVARANJE GRADSKOG BAZENADjelatnici zavoda za Javno zdravstvo jutros su uzeli uzorke vode iz Gradskog bazena kako bi utvrdili njenu ispravnost. Prema riječima voditelja službe za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Petra Korde prvi nalazi ispravnosti vode bit će poznati u srijedu ujutro. Svakoga tjedna, naglašava dr. Korda vršiti će se kemijska i mikrobiološka analiza vode na bazenu. Svečano otvaranje Gradskoga bazena najavljeno je za sutra, 8. srpnja, ujutro.

PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKU

Na alkarskom trkalištu dovršavaju se palke. Pržina bi, prema riječima tajnika društva Ante Delića, trebala stići sutra ili u srijedu poslijepodne kako bi sve bilo spremno za izlazak alkara na trkalište. Naime, pripreme na trkalištu počinju u četvrtak poslijepodne. Podsjećamo kako će predstavnike VAD-a u Zagrebu primiti predsjednici države Stjepan Mesić i Sabora Luka Bebić.

UPIS U SREDNJE šKOLE

U srednjim školama započele su prijave za drugi upisni rok. Prijave se zaprimaju do 16 sati.
Podsjetimo, u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji ostala su 4 slobodna mjesta u programu klasične gimnazije.
U Gimnaziji Dinka šimunovića nepopunjeno je 5 mjesta. U Srednjoj strukovnoj školi u drugom upisnom roku primat će se prijave za krojača u kojima ima 29 slobodnih mjesta. U Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića slobodna su 2 mjesta za zanimanje autolimar, 8 bravara, 3 tokara, 10 vozača i 21 mjesto za zanimanje stolar.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

Danas će Odbor za organizaciju kulturno, športske i vjerske manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" održati radni sastanak na kojemu će se konačno definirati cijeli program te isti proslijediti vijećnicima na usvajanje. Ovogodišnja manifestacija svečano bi se trebala otvoriti 17. srpnja, iako će prema podacima koje imamo program početi već u četvrtak.

KINO DANAS

Večeras od 20.45 sati u Gradskom kinu prikazuje se američka komedija"Maturalna večer".

SPORT

Na galopskom derbiju u Zagrebu na stazi dugoj 2400 metara na kojoj je sudjelovalo 6 grla, najbolji je bio "Belami" vlasništvo Blaža šepčeka. Drugo mjesto osvojio je "Lucijan" Josipa Masle, treći na cilju "Silver" iz Zagreba, a četvrti "Namunjeni" iz GK vreba. Na trci 2000 metara pobjeda "Magamba" vlasništvo Blaža šepčeka, druga "Astala Luce" iz Vrebe treći "Mister bond" Josipa Masle. Na 1600 metara slavila je "Premiera Song" iz Bihaća, a drugo i treće mjesto osvojili su "Kalcit" i "Vilandra" vlasništvo Josipa Masle.

Jučer poslijepodne na manifestaciji "Kupres 2008." održana je i galopska utrka na 2200 metara u međunarodnoj konkurenciji. Prvo mjesto osvojilo je grlo "Ratalmao" vlasnika GK Vreba iz Hrvaca, druga ciljem je prošla "Rosolina" iz GK Mustang.

U motociklističkim utrkama u superkrosu Ivan i Petar Kundid ponovno bilježe dobre rezultate. U noćnoj utrci u Jastrebarskom Ivan je bio peti, a Petar četvrti.

KRONIKA 92

PP Sinj, prilikom provale u trgovinu u Sinju, dana 06.07.2008.g. oko 01,00 sat, policijski službenici su zatekli i uhitili trdesetpetogodišnjaka koji je priveden u nadležnu postaju i kriminalistički obrađen. Slijedi mu KP-a iz čl.217 u svezi čl.33/Teška krađa u pokušaju/. Također je utvrđeno da je dana 04.07.2008.g. otuđio novac iz obiteljske kuće. Slijedi mu i KP-a iz čl.216/Krađa/ KZ.
IZVOR: PU SD