Petak, 7.07.2006.

"LETEćA ALKA"

U sklopu sinjskog Kulturnog ljeta i pred ovogodišnje alkarske svečanosti sutra će se na terenima Kluba slobodnog letenja Pegas iz Hrvaca odžati «Leteća alka». Ove godine je organizirana po treći put, ističe organizator Jerko Odžak, te uz blagonaklomost vremena očekuje 50-tak letača pilota iz nekoliko europskih zemalja.
Klub slobodnog letenja Pegas iz Hrvaca jedan je od 4 takva kluba u Hrvatskoj i svakako je zavrijedio pozornost obzirom da je u licenci sustava školovanja letača pri resornom ministarstvu kaže predsjednik Odžak.

"BRNAšKI DERNEK"

Jedna od pučkih svečanosti sinjskog Kulturnog ljeta je i tradicionalni Brnaški dernek koji se ove godine održava u posljednjem vikendu srpnja. Obilježava 25 godina kontinuiranog sadržaja ističe predsjednik organizacijskog odbora Ivica Jagnjić te dodaje kako su završne pripreme bogatog kulturnog i glazbenog programu pri kraju.
Program je upotpunjen trodnevnium druženjem na terenima Meljače, kroz koji će proći mnoge stare narodne igre, kulturno umjetnička društva, zvuci gange i rere, kao i bogata gastronomska ponuda.

DRUGI UPNI ROK 10.7.2006. GODINE

Gimnazija Dinka šimunovića bilježi popunjenost svih 90 mjesta za učenike, u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji preostalo je još 10 upisnih mjesta u klasičnom gimnazijskom programu.
U srednjoj školi Ruđera Boškovića četvorogodišnja zanimanja također su popunjena, a što se tiče trogodišnjih programa slobodnih mjesta i to 5 ima za zvanje autolimara, 7 za bravare, 23 mjesta strojara, 7 vozača i 3 mjesta u tokarima.
U srednjoj strukovnoj školi Josipa Bana Jelačića kvota programa od 4 godine je ispunjena, a za drugi upisni rok preostalo je 22 mjesta za krojače i 3 slobodna mjesta za konobare.

Dodajmo kako će drugi upisni rok za učenike biti u ponedjeljak 10. srpnja. Sutradan 11. srpnja obajavit će se rezultati dok će u srijedu 12. biti upisi.

KOMPJUTORSKI TEčAJ

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji od ponedjeljka počinje kompjuterski tečaj kojoji organizira Ustanova za obrazovanje odraslih iz Zagreba. Tečaj je verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te se upisuje u radnu knjižicu.
Petar Perkušić predsjednik upravnog vijeća istaknuo je kako je tečaj zanimljiv po tome što se u relativno kratkom roku u trajanju od tri tjedna može doći do zvanja računalnog operatera, a tečaj je i podloga za europsku računalnu diplomu.

PROMOCIJA BROšURE O GARDUNU

Turistička zajednica županije Splitsko-dalmatinske kao i zajednica grada Trilja i Muzej triljskoga kraja tijekom jutra pred brojnim turističkim djelatnicima, te predstavnicima Grada i kulturnih institucija u Gradskoj vijećnici promovirali su turističku brošuru «Gardun - antički Tilurijum».
Promociji je nazočila i profesorica Mirjana Sanader koja je s svojim suradnicima istražujući područje Garduna istaknula da je ova brošura puno više nego turistička jer u sebi sadrži sve ono što je kroz povijest bilo na ovom području.
...

MOTO-PARTY NA GAZU

Ovoga vikenda u Trilju započinje četvrti moto parti i drugi memorijal Goran šunšnjara Gota na spomen prvog predsjednika Moto kluba «Noćni jahači». Organizator susreta je spomenuti moto klub iz kojeg očekuju kao i prethodnih godina veliki broj motorista sa područja cijele Hrvatske, ali i nekih susjednih zemalja, poput Slovenije,Austrije, BiH itd. Domaćini od večeras pa do nedjelje najavljuju bogat zabavno - glazbeni i natjecateljski program u kojem će sudjelovati brojne glazbene skupine i pjevač Alen Islamović. Moto susret će se održazi na terenu Gaz pokraj Trilja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Sinjski pogon HEP-a najavljuje za ponedjeljak radove na svojim postrojenjima. Zbog toga će 10. srpnja u ponedjeljak u vremenu od 8-12 sati bez napajanja strujom biti potrošači stambeno poslovne zgrade u Sinju u ulici Fratarski prolaz. Iz HEP-a mole za razumjevanje.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa organizira 11. akciju darivanja krvi. Ona će se održati u srijedu 12 - tog ovog mjeseca u Crvenom križu od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju darivatelje krvi te one koji bi to željeli postati da daruju potrebnu tekućinu iz razloga što na Transfuzijskom odjelu Kliničke bolnice Split nedostaje krvi svih skupina.

SPORT

Klub navijača sinjski Maligani organizira prvi Malonogometni turnir naziva "Maligani 2006". Prijave ekipa vrše se svaki dan od 9 do 13 sati i od 17 do 21 u caffe baru Iva u Vričkoj ulici. Turnir se igra po sistemu po sistemu 3+1, a kotizacija po ekipi iznosi 300 kuna. Izvlačenje parova biti će u nedjelju 9. srpnja u 21 sat na košarkaškom igralištu kod kina. Prijave se mogu ostvariti na broju mobitela 098-405-448.


I u Cisti Velikoj večeras 7. srpnja u 20 sati biti će izvlačenje parova za 12. Memorijalni malonogometni turnir Mate Vučak- čigra koji se igra u čast poginulog branitelja Domovinskoga rata. Uplata po ekipi je 500 kuna, a sistem igre je 5+1. Turnir će započeti u subotu , a ukupni fond nagrada je 29 tisuća i 500 kuna. Kontak broj za prijave ekipa je 098/968-79-85.

VRIJEME

I kroz nastavak dana bit će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz temperaturu zraka do 29 stupnjeva Celzijevih. Moguća je i kratkotrajna kiša. Temperatura mora iznosi 25 stupnjeva Celzijevih.