Četvrtak, 7.07.2005.

UPISI U SREDNJE šKOLE I FAKULTETE

Prijave za drugi upisni rok u dvije sinjske srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta za upis vrše se još danas, dok će sutra u petak biti upisi.

U u srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića još ima 5 upisnih mjesta za zanimanje hotelijer - komercijalist, dok su u krojačkom usmjerenju ostala slobodna za 23 učenička mjesta.

Tehničko-industrijska škola Ruđera Boškovića nudi 7 slobodnih mjesta za četvorogodišnji program za zanimanje strojarskog tehničara, te 17 slobodnih mjesta
za zanimanje stolar. Dodajmo ovome kako je ravnatelj škole Jozo Radić naglasio ukoliko učenici koji su upisani u odjeljenja za koje je potrebna liječnička potvrda istu ne ishoduju do sredine kolovoza gube upisano mjesto,.


Prijave na fakultete traju do sutra 8. srpnja, gužvi za prijave na splitskim fakultetima, osim na ekonomijmskom i pravnom što je i uobičajeno, nema.

U Splitu je ove godine moguć upis 3635 studenata na nekom od sveučilišnih studija te 2130 na stručnim studijima.Učenici svoje prijeve podnose na posebnom obrascu , a uz prijavu trebaju priložiti domovnicu, rodni list, svjedodžbe o završnom ispitu i svjedodžbe svih razreda srednje škole u čeverogodišnjem trajanju te dokaz o uplati troškova razredbenog ispita koji variraju od fakulteta do fakulteta, u rasponu od 100 do 300 kuna.

Budući brucoši koji žele pohađati dislocirani studij u Sinju svoje prijave također moraju predati na Splitski pravni fakultet, prema riječima prodekana Splitskog pravnog fakulteta Borisa Buklijaša još uvijek nije poznato hoće li i ove godine studenti pohađati taj trogodišnji studijski program u Sinju.

Podsjetimo kako se za realizaciju dislocirane nastave prema nastavnom planu i programu studija pravnog fakulteta u Sinju godišnje iz gradskoga proračuna izdvaja 600.000 kuna.


VRIJEME

Prevladava sunčano i toplo vrijeme. Dnevna temperatura zraka između 27 i 30 stupnjeva Celzijevih.