Petak, 7.06.2019.

Održan 5. simpozij ‘Tripalovi dani u Sinju’

 
U Alkarskim dvorima danas je održan simpozij ‘Tripalovi dani u Sinju 2019.’

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo iz Zagreba ‘Tripalove dane u Sinju’ Centar Tripalo pokrenuo je 2015. godine, kao znanstveno-stručnu i kulturnu manifestaciju kojom se na prigodan način obilježava povezanost Mike Tripala i njegovog rodnog grada Sinja. Tema ovogodišnjeg simpozija je bila ‘Hrvatska u prvih šest godina članstva u EU: europske vrijednosti u Hrvatskoj ― novoj članici’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanja 26. obljetnice akcije ‘Veli Vrh’

 
U sjećanja na poginulog hrvatskog branitelja Petra Varnicu i sve hrvatske bojovnike koji su odlučno i hrabro obranili ‘Veli Vrh’, Grad Vrlika s HVIDR-om Vrlika organizira odlazak na Veli Vrh (Svilaja) i obilježavanje 26. obljetnice jedne od najvećih pješačkih bitki tijekom Domovinskog rata na području Cetinske krajine.

Proslava će se održati sutra, 8. lipnja 2019. godine. Predviđeni polazak je u 7 sati ispred Crkve Gospe od Ružarija u Vrlici.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti organizatoru na kontakt telefon 0995652251- Nikola Uzun.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

7. Biciklijada ‘Do izvora Cetine’

 
U nedjelju, 9.6.2019. Biciklistički klub Vlaji -Sinj organizira 7. biciklijadu ‘Do izvora Cetine’.

Već standardnom rutom ukupno dugom 82km, preko Hrvaca, Panja, Bitelića, Dabra do samog izvora i natrag, biciklisti će krenuti u 10 sati od Hotela Alkar.

Prilika je to da svi ljubitelji biciklizma, prirode i druženja, uživaju u blagodatima Cetinske krajine, rijeke Cetine, jezera Peruće kao i kulturne baštine crkve sv. Spasa i mosta stećaka. Na samom veličanstvenom izvoru bit će organiziran i ručak za sve sudionike.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

5. konjička karavana – Ljeto ’95

 
U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije i u suorganizaciji Konjičkog kluba Sv. Mihovil, te uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZG Sinja, Grada Sinja i Općine Hrvace u subotu, 08. lipnja održati će se 5. konjička karavana – Ljeto ’95.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR