Petak, 7.06.2013.

Blagdan Presvetog Srca Isusova

U novoosnovanoj župi Košute danas će se upriličiti velika proslava blagdana Presvetog Srca Isusova, kome je župa i posvećena.
Svečana procesija u kojoj će sudjelovati i limena glazba 'Sv. Mihovil' Trilj počet će u 18 sati, a potom će se održati sveta misa koju će predvoditi vlč. Antun Toni Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih Misijskih Djela u Hrvatskoj. Kip Presvetog Srca Isusova po prvi puta od izgradnje crkve nositi će mladići i djevojke u narodnim nošnjama.
Nakon svete mise uslijedit će kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti KUD Tijara iz Tijarice, KUD Hrvace, Folklorna udruga Košute te KUD Dalmacija iz Dugog rata. Također će nastupiti i brojni reraši i gangaši. Nakon završetka kulturno-umjetničkog programa slijedi zabava do dugo u noć.

DOBRO DOŠLI U KOŠUTE SELO ZAIGRANO!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra 4. po redu Gljevstock

U organizaciji udruge S.U.K. na Gljevu će se sutra održati Gljevstock festival. Program počinje oko 15 sati, a završava sutradan u ranim noćnim satima.
Gljevstock je glazbeni festival koji se održava već četvrtu godinu za redom s ciljem prezentacije mladih autorskih bendova. Festival je prezentacijskog karaktera i zamišljen je kao cjelodnevno druženje uz koncert, pa stoga počinje u ranim popodnevnim satima i traje do kasnih noćnih sati.
Na ovogodišnjem Gljevstocku nastupit će bendovi: Merflok, Mort, Darkvud, Nosači zvuka, Jagoda G.Č. Zeeleni ton, Svinjsko korito i Riffovski.
Kampiranje i ulaz su besplatni, a svi posjetitelji moći će kupiti hranu i piće. Za sve dodatne informacije i upite zainteresirani mogu posjetiti našu Facebook stranicu www.facebook.com/gljevstock.

Izvor: Udruga S.U.K./ WWW.FERATA.HR

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA SINJ 2013.

Dana 05.lipnja 2013.godine na Gradskom stadionu u Sinju, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, održan je sedmi ‘Olimpijski festival dječjih vrtića’ na kojem je nastupilo 480 djece iz sedam vrtića ( 12 ekipa ) s područja cijele Cetinske krajine. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM