Utorak, 7.06.2011.

Dodjela javnih priznanja Grada Sinja–poziv na davanje inicijativa za 2011. godinu

Gradsko vijeće Grada Sinja poziva: vijećnike Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća  i Gradonačelnika Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građane koji imaju prebivalište na području Grada  Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2011. godinu. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Zahtjev HSP-a dr. Ante Starčević

Sinjska podružnica HSP dr. Ante Starčević danas je gradonačelniku Ivici Glavanu uputila zahtjev za stavljanje pod nadzor vojarne Ivaniša Nelipića te zahtjev za sanacijom zida vojarne u ulici Domovinskog rata. Zahtjev kojeg potpisuje Ante Smoljo, nositelj liste HSP dr. Ante Starčević za Mjesne odbore, donosimo u cjelosti. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prometna nesreća

Na držanoj cesti D1 kod Bokina hrasta u 10,10 sati dogodila se prometna nesreća. U sudaru dva osobna automobila jedna osoba zadobila je teže tjelesne ozlijede, te je upućena u KBC Split. Zadobivene ozlijede nisu opasne po život. Tijekom očevida nije bilo prekida prometa na navedenoj prometnici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U nedjelju je završeno natjecanje 1. Županijske nogometne lige. Tekstilac je u Trilju pobjedio domaći sastav Čaporice Trilj rezultatom 1:0. Na ŠC 'Česma' u Vrlici, nogometaši Trogira 1912 kao gosti pobjedili su Vrliku 3:1. Tekstilac je ovo natjecanje završio na trećem mjestu, iza prvoplasiranog Mračaja i drugoplasiranog Trogira 1912. Ostala dva predstavnika Cetinskog kraja u ovom natjecanju, Vrlika i Čaporice, zauzeli su mjesta pri dnu županijske nogometne ljestvice.

Zapažene nastupe ovog vikenda imali su predstavnici Atletskog kluba Sinj. Na tradicionalnom 26. Plitvičkom maratonu, u disciplini na 5 km Petar Delaš osvojio je 4. mjesto. Odmah iza njega bio je Toni Jenjić. Marin Vučić zauzeo je 9, a Antonia Delaš 105 mjesto. Na stazi od 16 km Milena Macan osvojila je 26., a Ana Domazet Lošo 27. mjesto. Na seniorskom atletskom kupu u Varaždinu, u trci na 800 metara, član AK Sinj Nikola Maroš osvojio je 5 mjesto.

U susretu 15. kola 2. boćarske lige - jug, boćari Otoka poraženi su na gostovanju kod Hvidre Makarska 16:6. Vodeća ekipa 1. Županijske lige, boćari Trilja, pobjedili su El. Dalmaciju 18:4, dok je u susjedskom ogledu turjačka Pržina pobjedila na gostovanju boćare Sinja 12:10. U natjecanju 2. Županijske boćarske lige, boćari sinjske Mačkule pobjedili su Brodosplit na njegovom terenu 15:7, dok je Sinjal poražen od Visa rezultatom 16:6. U natjecanju 3. Županijske boćarske lige, u lokalnom ogledu boćari Bitelića pobjedili su ekipu Potravlja 13:9.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A 1 od vijadukta Božići do tunela Čelinka vozi se dvosmjerno, a brzina je ograničena na 60 km/h, a do 13 sati zbog radova održavanja sustava naplate cestarine korisnici neće moći plaćati cestarinu i pretplatne proizvode debitnim i kreditnim karticama na naplatnoj postaji Sveti Rok.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h.

Zatvorena je državna cesta D1 između Gračaca i Knina, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac, i obratno ili autocestom A 1. (do 15. lipnja).
IZVOR: HAK
...