Subota, 7.06.2008.

NOVAC VLADE RH ZA POMOć RADNICIMA DALMATINKE JOš NIJE UPLAćEN RADNICIMAIako je Vlada RH na žiro računa grada Sinja uplatila obećanih milijun kuna pomoći radnicima tvornice Dalmatinka Nova, novac još nije doznačen na njihove računa. Naime, iako je stečajna upraviteljica Natalija Mladineo prije četiri dana naložila Upravi tvornice da napravi spisak radnika koji nisu radili kako bi im se mogao isplatiti novac, kako doznajemo od sindikalnog čelnika Ive Delonge do danas taj popis nije dostavljen.

OBLJETNICA OSNUTKA FRANJEVAčKOG REDA U žUPI NA UGLJANIMA

U povodu 800 obljetnice osnutka Franjevačkoga reda u župi svetog Ante Padovanskoga na Ugljanima od 8. lipnja do 13. lipnja održavat će se Pučke misije. Misije su izvanredni crkveni događaj koji pozivaju sve vjernike župne zajednice da kroz navještaj Božje Riječi te promišljanje svojega života nastoje svoj ljudski i kršćanski život učiniti kvalitetnijim i plemenitijim. Misije vode misionari-poslanici koji su cijeli svoj život stavili u službu čovjeka koji neprestano žeđa za Božjom Riječi koja mu otkriva radost i smisao života. župna sveta misa, zaziv Duha svetoga, otvaranje misija i blagoslov misijskog križa biti će u crkvi na Ugljanima sutra u 11 sati, a svaki dan-sat prije sv. Mise prigoda će biti i za ispovijed i osobni razgovor župljana sa misionarima.

AKCIJA HAK-a

Hrvatski autoklub u Sinju danas provodi akciju "Učinimo automobile zelenima". Do 12 sati u prostorijama HAK-a dijeli se promidžbeni materijal, prigodne majice i kape. Cilj akcije je podizanje svijesti za očuvanjem okoliša ali i educiranjem vozača kroz predstavljanje knjižice u kojoj se navedeni savjeti za vožnju. Primjenom savjeta može se uštediti i na gorivu i ujedno pridonjeti ekološkom smanjenju emisija stakleničkih plinova, tvrde u HAK-u.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas u 18,30 sati prikazuje se dječji film sinhroniziran na hrvatski "Don Quishote" - magareća posla.
U 20 i 30 sati prikazuje se američki avanturističko - akcijski hit film "Indijana Jones - kraljevstvo kristilne lubanje". U glavnoj ulozi Harrison Ford.

SPORT

Na športsko rekreacijskom centru "Zdenko Pavela Cato" u čaporicama danas će se održati nogometni turnir za dječake rođene 97./98. i 99./2000. Na turniru će nastupiti 16 ekipa, a organizator je NK čaporice. Turnir se održava u čast poginulih i umrlih branitelja Domovinskog rata s područja Grada Trilja. Natjecanje je počelo u 8 sati.