Četvrtak, 7.06.2007.

BLAGDAN TIJELOVO

Danas je blagdan Tijelova, uz koji je povezana tradicionalna euharistijska procesija. Glavna misa u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služena je u 9,00 sati, a nakon nje održana je i tradicionalna tijelovska procesija ulicama Sinja s Presvetim sakramentom.
U crkvi svetoga Luke u Otoku misa je počela u 10,30 minuta, a nakon mise također će se održati i procesija.

OBAVIJEST

Likomed - veterina obavještava stanovnike općine Otok da se 8. i 9. lipnja u petak i subotu na području općine vrši larvicidna denzinfekcija komaraca. Dezinfekcija će se izvršiti polaganjem larvicidnih kompresa u septičke jame domaćinstava. Stanovnici koji ne budu doma u vrijeme dolaska djelatnika likomed veterine mogu se javiti na telefon 701-400 , te će im postupak biti naknadno izvršen. U slučaju lošeg vremena dezinfekcija se odgađa a o novom terminu ili eventualnom produženju akcije stanovnici će biti obaviješteni.

RADNO VRIJEME TRGOVINA ZA BLAGDANE

Odlukom Gradskog poglavarstva Grada Sinja danas, na blagdan Tijelova, kao i 22. i 25. lipnja, koji su također državni blagdani, odobren je rad prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima. Trgovine mogu raditi od 7,00 do 13,00 sati.

HUMANITARNA UTAKMICA


Danas će se u Glavicama odigrati humanitarna utakmica između zvijezda hrvatskog nogometa i selekcije Cetinskoga kraja. Organizatori najavljuju veliki spektakl, a to jamče imena kao što su Boban, Prosinečki, Jarni, šurjak, Zlatko Vujović, Stanić, Računica, Erceg i ostali. Cjelokupni prihod ide za obnovu crkve, a cijena ulaznice je 20 kuna. Početak utakmice je u 16 sati.

BLAGDAN TIJELOVOBlagdan je Tijelova, jednog od četiriju zapovijedanih blagdana Katoličke crkve. Pomiče se ovisno o Uskrsu i uvijek se slavi u četvrtak nakon svetkovine Presvetog Trojstva. Tijelovo se slavi u spomen na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak, a blagdanom ga je u 13. stoljeću proglasio papa Urban četvrti.

Na taj, kao i na još nekoliko blagdana u tijeku godine, izlaže se Presveti Oltarni Sakrament. Noseći ga gradom u procesiji vjernici sa svećenstvom javno svjedoče svoju vjeru.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će večeras misno slavlje u zagrebačkoj katedrali, nakon čega slijedi procesija.

IZVOR: HRT WEB VIJESTI

OGRANIčENJA U PROMETU

A 1 Zagreb-Split - zbog redovnog održavanja ventilacije, promet će kroz tunel Mala Kapela teći naizmjence od 11. do 15. i od 18. do 20. lipnja, u vremenu od 22 do 6 sati ujutro.
Do 1. travnja 2008. godine, zbog općeg stanja na dionici državne ceste D 62 šestanovac-Lovrinčevići, svim vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, osim onima s posebnom dozvolom, zabranjeno je prometovanje. Obilazni smjer je D 60 Brnaze-Imotski, D 1 Brnaze-Split, D 8 Split-Makarska i D 512 Makarska-Ravča.